Bagaj ücreti ödememek için 30 kilo portakalı yediler

Arşiv
Arşiv

Çin'in güneybatısında kalan Yünnan bölgesindeki bir havalimanında uçağa biniş sırasında ekstra bagaj ücreti ödemek istemeyen kişiler, duruma ilginç bir çözüm buldu. Dört kişi uçağa binerken 30 kilo portakal için istenen yaklaşık 340 TL’lik ücreti ödememek için portakalları yedi.

Yünnan'ın başkenti Kunming'deki havalimanında yaşanan olayda dört kişi, şehre düzenledikleri iş seyahatinde 30 kilogram portakal satın aldı.

Kİşiler havalimanında bagaj teslim sırasında portakallarla uçağa biniş yapmak istediklerinde, havayolu yetkilileri belirlenen bagaj ağırlığını aştıkları için ek ücret ödemeleri gerektiğini söyledi.

Buna göre portakallar için kilogram başına 10 Çin Yuanı ( yaklaşık 11,5 TL) olacak şekilde toplam 300 Çin Yuanı (yaklaşık 340 TL) ek bagaj masrafı çıktı.

Wang ve arkadaşlarıysa ek ücreti çok fazla bulduklarını belirterek ödemek istemediklerini söyledi. Daha sonra grup, durumu çözmek için ilginç bir karar verdi.

Portakalları yemeleri 20-30 dakika sürdü

Dört kişi yanında getirdiği 30 kilogram portakalın hepsini havalimanında tek seferde yedi. “Orada oturup ne varsa yedik” diyen Wang, portakalları bitirmelerinin “20-30 dakika sürdüğünü” söyledi.

Ancak azimle girişip kısa süre içinde portakalları silip süpüren Wang ve arkadaşlarının ağzında ülser oluştu. Wang “Bir daha asla portakal yemek istemiyoruz” dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >