Bağdadi öldü mü? "Çok büyük bir şey oldu"

ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump

ABD Başkanı Trump, sık sık attığı tweetlerle gündeme gelen bir lider. Attığı tweetlerle pek çok kişinin ilgisini üzerine çekerek gündem olan Trump, bu defa heyecanlandıran bir paylaşımda bulundu. Donald Trump'ın "çok büyük bir şey oldu" şeklindeki tweeti kamuoyunda merak uyandırırken, DEAŞ lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin İdlib'de ABD birliklerinin düzenlediği tahmin ediliyor. ABD basını ise Bağdadi'nin öldürüldüğü iddiasıyla çarpıcı görüntüler paylaşıyor.

Beyaz Saray, bu açıklamadan kısa süre sonra, Trump'ın bugün TSİ 16:00'da 'önemli bir açıklama' yapacağını duyurdu, ancak açıklamanın içeriğine dair ipucu vermedi.

Bağdadi'ye yönelik 'çok gizli' operasyon

Öte yandan Newsweek dergisi, Pentagon yetkililerine dayandırdığı haberinde, Trump'ın geçen hafta DEAŞ lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin hedef alınacağı çok gizli bir operasyona izin verdiğini ve bu operasyonun gerçekleştirildiğini iddia etti.

DEAŞ lideri Ebubekir el-Bağdadi
DEAŞ lideri Ebubekir el-Bağdadi
  • Habere göre Pentagon yetkilileri, Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen söz konusu operasyonda Bağdadi'nin öldüğüne inandıklarını ancak kesin durumu teyit etmek üzere çalışma yaptıklarını kaydetti.

Haberde, saldırı sonucuyla ilgili Beyaz Saray'ı bilgilendiren askeri yetkililerin, "Bağdadi'nin öldürüldüğünden büyük oranda emin olduklarını" söyledikleri belirtildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >