Bahara hasta yatağında girmek istemeyenlere 6 öneri

Hastalık
Hastalık

Mevsim geçişlerindeki hastalıklara yakalanmamak sizin elinizde.

Uyku düzeninize önem verin

                                    Özellikle kışın bittiği baharın bize göz kırptığı bu aylarda uyku düzenimize dikkat etmemiz gerekiyor. Kışın günlerin daha kısa olması, baharda ise günlerin uzamasından dolayı vücudumuz buna uyum sağlamakta zorlanabiliyor. Bundan dolayı vücudumuza kolaylık yaparak onu rahatlatmak zorundayız. Bunun için de günde en az 6-8 saat arasında uyumamız gerekir. Uyku düzenimizin bozulmaması gün içinde dinç olmamızı sağlayacaktır.
Uyku düzeninize önem verin Özellikle kışın bittiği baharın bize göz kırptığı bu aylarda uyku düzenimize dikkat etmemiz gerekiyor. Kışın günlerin daha kısa olması, baharda ise günlerin uzamasından dolayı vücudumuz buna uyum sağlamakta zorlanabiliyor. Bundan dolayı vücudumuza kolaylık yaparak onu rahatlatmak zorundayız. Bunun için de günde en az 6-8 saat arasında uyumamız gerekir. Uyku düzenimizin bozulmaması gün içinde dinç olmamızı sağlayacaktır.
Mevsimi henüz gelmemiş meyvelerden uzak durun

                                    Havalar birazcık ısındı diye hemen kiraza, çileğe veya eriğe düşeyim demeyin. Henüz zamanı gelmeyen ama yapay ortamlarda hormonlu bir şekilde "üretilen" meyvelerin besin değeri düşüktür ve vücudunuz için zararlıdır. Birazcık daha sabredin hem bu günlerde yediğiniz hiçbir yaz meyvesi birkaç hafta sonra yiyecekleriniz kadar lezzetli gelmeyecektir.
Mevsimi henüz gelmemiş meyvelerden uzak durun Havalar birazcık ısındı diye hemen kiraza, çileğe veya eriğe düşeyim demeyin. Henüz zamanı gelmeyen ama yapay ortamlarda hormonlu bir şekilde "üretilen" meyvelerin besin değeri düşüktür ve vücudunuz için zararlıdır. Birazcık daha sabredin hem bu günlerde yediğiniz hiçbir yaz meyvesi birkaç hafta sonra yiyecekleriniz kadar lezzetli gelmeyecektir.
Şeker ve hazır gıdalarla aranıza mesafe koyun

                                    Bu geçiş aylarında bizim için en önemli noktalardan birisi de bağışıklık sistemini güçlü tutmaktır. Şeker, bağışıklık sistemine düşmandır. Bundan dolayı mümkün olduğunca uzak durmak gerekiyor. Bunun yerine bol bol meyve yemek, bağışıklık sisteminizi güçlendireceği gibi bahar aylarında gelen nedensiz yorgunluk hissinden de kurtulmanızı sağlayacaktır. Aynı zamanda hazır gıdaların bir çoğu da (özellikle un kullanılanlar) vücudumuzu bu aylarda kötü etkileyecektir.
Şeker ve hazır gıdalarla aranıza mesafe koyun Bu geçiş aylarında bizim için en önemli noktalardan birisi de bağışıklık sistemini güçlü tutmaktır. Şeker, bağışıklık sistemine düşmandır. Bundan dolayı mümkün olduğunca uzak durmak gerekiyor. Bunun yerine bol bol meyve yemek, bağışıklık sisteminizi güçlendireceği gibi bahar aylarında gelen nedensiz yorgunluk hissinden de kurtulmanızı sağlayacaktır. Aynı zamanda hazır gıdaların bir çoğu da (özellikle un kullanılanlar) vücudumuzu bu aylarda kötü etkileyecektir.
Bol bol su için

                                    Havaların ısınmasıyla beraber vücudun sıvı kaybı da artacaktır. Vücudun sıvı kaybetmesi bünyenize zarar verebilir. Bundan dolayı özellikle bu aylarda bol bol sıvı tüketilmesi gerekir. Een temel sıvı kaynağı olarak suyu tüketmek birçok uzman tarafından önerilir. Bunun yanında günde 5-8 bardak arası sıcak sıvı tüketmek vücudunuzun mineral dengesini sağlayacaktır. Yetişkin bir insanın günde 2.5-3 litre arası sıvı tüketmesi bahar aylarında hastalıkları yenmek bakımından çok önemlidir.
Bol bol su için Havaların ısınmasıyla beraber vücudun sıvı kaybı da artacaktır. Vücudun sıvı kaybetmesi bünyenize zarar verebilir. Bundan dolayı özellikle bu aylarda bol bol sıvı tüketilmesi gerekir. Een temel sıvı kaynağı olarak suyu tüketmek birçok uzman tarafından önerilir. Bunun yanında günde 5-8 bardak arası sıcak sıvı tüketmek vücudunuzun mineral dengesini sağlayacaktır. Yetişkin bir insanın günde 2.5-3 litre arası sıvı tüketmesi bahar aylarında hastalıkları yenmek bakımından çok önemlidir.
Lahana gibi giyinin

                                    Soğuk kış günlerinde giydiğimiz montları, kazakları bir an önce atmak istiyebilirsiniz. Fakat hemen ince kıyafetlerinizi giymeye başlamayın. Mart boşuna kapıdan baktırıp kazma kürek yaktırmıyor. Sabah çıkarken çok sıcak olan hava öğlene doğru serinleyip akşama doğru yeniden ısınabilir. Havanın bu şekilde değişken olduğu günlerde lahana misali kat kat giyinerek hava durumunun değişikliklerine her daim hazır olmalıyız.
Lahana gibi giyinin Soğuk kış günlerinde giydiğimiz montları, kazakları bir an önce atmak istiyebilirsiniz. Fakat hemen ince kıyafetlerinizi giymeye başlamayın. Mart boşuna kapıdan baktırıp kazma kürek yaktırmıyor. Sabah çıkarken çok sıcak olan hava öğlene doğru serinleyip akşama doğru yeniden ısınabilir. Havanın bu şekilde değişken olduğu günlerde lahana misali kat kat giyinerek hava durumunun değişikliklerine her daim hazır olmalıyız.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >