Bahçesinde yetişen ürünleri ücretsiz veriyor: Her şey para değil

Çiftçi Necati Özden, tarlasındaki ürünleri ücretsiz dağıtıyor.
Çiftçi Necati Özden, tarlasındaki ürünleri ücretsiz dağıtıyor.

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Yahşieli köyünde çiftçi Necati Özden, yetiştirdiği domates, biber, patlıcan ve karpuz gibi ürünleri tarlasında, 'Bahçeden ne yersen helal hoş olsun' yazılı pankart açarak dağıtıyor. Çiftçi Özden,''Bu uygulamayı yardımlaşma duygusunun yok olmaya başlaması nedeniyle her şeyin para olmadığını göstermek için başlattım'' dedi.

Bayramiç ilçesine bağlı Yahşieli köyünde 20 yıldır çiftçilik yapan Necati Özden, son dönemde yardımlaşma duygusunun azaldığını belirterek, örnek bir davranışa imza attı.

'Helal hoş olsun'

Çiftçi Özden yetiştirdiği domates, biber, patlıcan ve karpuz gibi ürünleri, Ezine-Bayramiç karayolu üzerindeki tarlasının yanında ''Şart, senet, sepet, kefil, kefalet, yüzde 50 indirim yok.

İki al, bir öde, dolar çıktı yok. Küllüm bedava. Bahçeden ne yersen helal hoş olsun" yazılı pankart açarak bölgeden geçenlere veriyor. Yol kenarında açılan pankartı gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezken, ihtiyaçları kadar ürünü aldıktan sonra Necati Özden'e teşekkür ediyor.

Yol kenarından geçen vatandaşlar ücretsiz ürün alabiliyor
Yol kenarından geçen vatandaşlar ücretsiz ürün alabiliyor

Kefenin cebi yok

Yardımlaşma duygusunun yok olmaya başlaması nedeniyle her şeyin para olmadığını göstermek için böyle bir uygulama başlattığını belirten Necati Özden, "Kefenin cebi yok. Tarlada benim olup olmamam önemli değil, herkes ihtiyacı kadar ürünü tarlamdan toplayabilir" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >