Bakan Albayrak'tan ücretli öğretmenlere sevindiren haber

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak açıklamalarını Twitter aracılığı ile yaptı Albayrak, "Ücretli öğretmenlerimizin ve usta öğreticilerimizin ek ders ücreti ödemelerini de bu süreç boyunca yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak corona virüs ile sosyal medya hesabı Twitter'dan videolu değerlendirmelerde bulundu.

Bütün dünyanın Covid-19 salgınıyla mücadele ettiğine dikkati çeken Albayrak, "Bu öyle bir mücadele ki sadece salgınla değil, salgının neden olduğu ekonomik, sosyal ve psikolojik sorunla da mücadele ediyor ve çözüm yolu aranıyor.

Tüm dünya belki de tarihte bu boyutta ilk kez ortak bir 'düşmana' karşı aynı endişeyi, aynı sorunları yaşıyor" diye konuştu.

Albayrak, ülke olarak, bu hastalıktan en erken ve en az hasarla kurtulmak için büyük bir çaba harcandığına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öncelikle şunu söylemek isterim ki vatandaşlarımızın sağlığı bizim için her şeyin üstündedir. Bu kapsamda ilk günden itibaren Sağlık Bakanımızla bire bir irtibat kurarak gerekli tüm destekleri anbean veriyoruz. Virüsün dünya kamuoyunun gündemine geldiği ilk günden bu yana ortaya konulan yakın takip ve erken önlemlerle bu virüsün ülkemize girişini mümkün olduğunca geciktirdik.

Hep birlikte ortaya koyacağımız birliktelik ve mücadele ile ülkemizi bu salgından kurtaracağımıza olan inancımız tamdır. Biz devlet olarak gereken tüm destekleri milletimizin, sizlerin emrine sunuyoruz ve sunmaya devam edeceğiz.

Ek ücret ödemeleri devam edecek

Ücretli öğretmenlerimizin ve usta öğreticilerimizin ek ders ücreti ödemelerini de bu süreç boyunca yapmaya devam edeceğiz"

Bu mücadele esnasında bir kez daha Türk milletinin ne kadar yüce gönüllü olduğunu ortaya koyan bir tabloyla karşı karşıya kalındığını belirten Albayrak, "Vatandaşlarımız, devlet ile milletin bu badirenin üstesinden gelmek için ortaya koyduğu tarihi dayanışmaya destek sunma noktasında birçok farklı sivil toplum kuruluşu çatısı altında yardım kampanyaları başlattı.

'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyası

Nihayetinde Cumhurbaşkanımız, milletimizin bu dayanışma iradesine en güçlü desteği vermek, insanımızın arzu ettiği bu dayanışmaya ön ayak olmak için 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasını başlattı. Dünya ölüme terk edilen yaşlıları, yağma endişesi ile alınan güvenlik önlemlerini konuşurken, biz Türk milleti hayırda yarışmayı tercih ettik." değerlendirmesinde bulundu.

Albayrak, "Türkiye'nin Allah'ın izniyle bu salgından ve badireden çok daha güçlenerek çıkacağına" işaret ederek, şunları kaydetti:

"İşte o güne kadar da tek bir gayemiz var. Salgınla da salgının neden olduğu ekonomik tahribatla da sonuna kadar mücadele edeceğiz. Hastalarımız var, kayıplarımız var. Her akşam salgınla ilgili paylaşılan vaka ve ölüm verileri asla bir sayıdan ibaret olamaz.

Her biri bir eş, bir anne, bir baba, bir kardeş. Her bir kaybımızın acısını yüreğimizde hissediyoruz. Bu salgın hepimizi, sevdiklerimizi, yakınlarımızı tehdit ediyor. Böyle bir tehdide karşı bütün ön yargılardan, bütün fikri duvarlardan sıyrılarak mücadele edilebiliriz. Milletimizin sağlığını korumak için gerekli tüm tedbirleri alacağız."

Hiçbir vatandaşın işini kaybetmemesi için canla başla çalışacaklarını vurgulayan Albayrak, "Azami sağlık hassasiyeti önceliği ile üretimimizi sürdüreceğiz. İşini, gelirlerini kaybeden vatandaşlarımızın sorunlarını ivedilikle çözmek için var gücümüzle uğraşacağız. Türkiye olarak yakın dönemde hayata geçirdiğimiz adımlar ve yatırımlar neticesinde hamdolsun bu sürece iyi bir durumda girdik. Bu salgın, ekonomide tarihi kur saldırıları ile aynı anda enflasyon ve faizlerle mücadeleyle geçen bir dönemin hemen ardından geldi. Sağlam finans sektörümüz, kapsayıcı sosyal güvenlik sistemimiz ve güçlü sağlık altyapımız ile dünyadaki pek çok ülkeden daha iyi durumdayız." diye konuştu.

"Üretim altyapımızı ayakta tutacağız"

Albayrak, salgın tehdidi ortadan kalktığı anda küresel ekonomide de yepyeni bir dönemin başlayacağına dikkati çekerek, "İşte o güne kadar işsizlikle mücadele edeceğiz. Vatandaşlarımızı fert fert, birey birey güçlü tutacağız, üretim altyapımızı ayakta tutacağız. Sanayimizi canlı tutacağız" ifadesini kullandı.

Albayrak, Ekonomik İstikrar Kalkanı yol haritası çerçevesinde öncelikli adımları hızlıca attıklarını belirterek, ilk günden itibaren, sürecin dinamik bir süreç olduğunu ve gerekli tüm adımların atılacağını ifade ettiklerine dikkati çekti.

Şu anda vatandaşlardan, esnaftan, iş insanlarından gelen taleplere yoğunlaştıklarını aktaran Albayrak, "Adımlarımızı süreçten en çok etkilenen vatandaşlarımızdan ve özellikle esnafımızdan başlayarak tüm sektörleri, meslek gruplarını içine alacak şekilde planladık. Yol haritamızda önceliğimiz 'Vatandaşlarımızın gelirlerinin korunması ve kayıplarının telafi edilmesi' oldu" diye konuştu.

Bu süreçte getirdikleri tedbir ve desteklerle ilgili bilgileri hatırlatan Albayrak, en düşük emekli maaşını 1500 liraya çıkardıklarını, dar gelirli 2 milyon aileye bin lira nakdi yardım kararı aldıklarını, bu yardımların kapsamı ve nakdi yardım miktarını artırmaya yönelik çalışmaların devam ettiğini, geliri 5000 lira altında olan tüm vatandaşlara uygun ödemelerle ihtiyaç desteği paketini devreye aldıklarını anımsattı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >