Bakan Faruk Özlü açıkladı: Yerli otomobil bu ay tanıtılacak!

Yerli otomobil
Yerli otomobil

Uzunca bir süredir devam eden çalışmaların ardından Bakan Faruk Özlü yaptığı açıklamayla yerli otomobilin bu ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtılacağını bildirdi.

Motorlu Taşıt Vergisi'ndeki zam oranı tartışılırken Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "yerli otomobil" konusunda önemli açıklamalar yaptı. Çalışmalarda sona gelindiğini bildiren Özlü, otomobilin Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtılacağını bildirdi. Tanıtım günü henüz netleşmemiş olsa da bu açıklama şimdiden birçok kişiyi heyecanlandırmış durumda.

Yerli otomobil özel olarak teşvik edilecek
Yerli otomobil konusunda önceliğin elektrikli araçlar olddğunu vurgulayan Bakan Özlü; motor ve bataryanın yanı sıra yazılım tarafına da önem verildiğinin altını çiziyor. Ayrıca elektrikli araçların yaygınlaşması için çok farklı projelere imza atılacağı biliniyor. Özellikle devlet kurumları tarafından kiralanacak ya da satın alınacak olan yerli otomobiller için özel teşvikler sağlanacağı belirtiliyor.
Yerli otomobil özel olarak teşvik edilecek Yerli otomobil konusunda önceliğin elektrikli araçlar olddğunu vurgulayan Bakan Özlü; motor ve bataryanın yanı sıra yazılım tarafına da önem verildiğinin altını çiziyor. Ayrıca elektrikli araçların yaygınlaşması için çok farklı projelere imza atılacağı biliniyor. Özellikle devlet kurumları tarafından kiralanacak ya da satın alınacak olan yerli otomobiller için özel teşvikler sağlanacağı belirtiliyor.
Yerli otomobilde ÖTV olmayacak
Yerli otomobilin seri üretimi için üç veya beş ortaklı bir model düşünülüyor. Evet; bu sistemi kullanan çok fazla şirket var. Ama açıklamalar, yabancı markaların üretimini gerçekleştiren meşhur şirketlerin seçilmeyeceği gösteriyor. Belki de en çok dikkat çeken ayrıntı Özel Tüketim Vergisi. Yerli otomobil, daha önceden de belirtildiği gibi ÖTV'den tamamen muaf olacak. Birkaç hafta içinde tanıtım tarihinin açıklanması bekleniyor.
Yerli otomobilde ÖTV olmayacak Yerli otomobilin seri üretimi için üç veya beş ortaklı bir model düşünülüyor. Evet; bu sistemi kullanan çok fazla şirket var. Ama açıklamalar, yabancı markaların üretimini gerçekleştiren meşhur şirketlerin seçilmeyeceği gösteriyor. Belki de en çok dikkat çeken ayrıntı Özel Tüketim Vergisi. Yerli otomobil, daha önceden de belirtildiği gibi ÖTV'den tamamen muaf olacak. Birkaç hafta içinde tanıtım tarihinin açıklanması bekleniyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >