Bakan Kasapoğlu İnternet bağımlılığına karşı uyardı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye'nin Yüzyılı ve Geleceği Uluslararası Gençlik Sempozyumu'nda, gençleri internet bağımlılığına karşı uyardı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sultangazi Belediyesi tarafından Sultangazi Belediyesi Nikah ve Konferans Sarayı'nda düzenlenen "Türkiye'nin Yüzyılı ve Geleceği Uluslarası Gençlik Sempozyumu'nda" bir konuşma gerçekleştirdi.

"İnternet bağımlılığına karşı uyanık olun"

Bakan Kasapoğlu, "Gençlerimiz de kendilerini hayat boyu garantiye alacak bir mucizevi geleceğin beklentisinde olmamalıdır" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu

Kasapoğlu, "Sadece kendi toplumları için değil, bütün dünya için geçerli olabilecek rekabet gücüne ve üretkenliğe dayalı bir sorumluluk ve yetişme azmiyle kendilerini yetiştirmek zorundalar.

Bu dijital çağda, bu çağın imkanlarını kullanmanın bir bedeli olduğunu bilmeliler.

Kendilerine sunulan bu araçlara karşı da bir eleştirel bilinç geliştirmeleri gerektiğini bilmeliler. Bu vesileyle herkesi, özellikle gençlerimizi internet bağımlılığı ve benzeri olgulara karşı uyanık olmaya, bilinçli olmaya davet ediyorum. Türkiyemiz son 16 yılda sportif tesisleşme noktasında ciddi bir aşama kaydetti ve dünyada en yeni spor tesislerine sahip olan ülke Türkiye. Fakat kullanım noktasında ciddi eksiklerimiz var. Gençlerimizi de bu eksiklikleri giderme noktasında Türkiye'nin dört bir yanına tüm ilçelerine hatta bazı yerlerde beldelere, köylere kadar tesis edilmiş salonlarımıza, spor alanlarımız kullanmaya7/24 esasına göre açık hizmetinize olan bu alanları kullanmaya özellikle davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >