Bakan Koca '10 Nisan' ile ilgili ilk kez konuştu

Arşiv
Arşiv

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz cuma günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı sonrası ortaya çıkan görüntülerle ilgili sorulara yanıt verdi. Koca, "Cuma günü alınan karar hükümetin bir kararı.
İçişleri Bakanımız ile hem deprem hem korona konusunda mücadele arkadaşlığı yaptık. Kendisiyle tartıştığım iddialarının doğru olmadığının altını çizmek istiyorum" dedi.

İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz cuma günü koronavirüs tedbirleri kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta hafta sonu için sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hafta sonu getirilen sokağa çıkma yasağı, Süleyman Soylu'nun istifası hakkında değerlendirmelerde bulundu ve sokağa çıkma yasağında testlerin nasıl yapıldığını açıkladı.

Fahrettin Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Sonuçlarıyla ilgili bütün rakamları şeffaf şekilde aktaracağız"

Bilim kurulu her zaman üzerinde durduğu izolasyonun ve hareketli ortamın minimalize edilmesi şeklinde oldu. Bu anlamda hareketliliği azaltan, teması azaltan, izolasyonu hedefleyen her türlü yaklaşım zaten bilim kurulunun istediği ve talep ettiği bir durum. Dolayısıyla amaca hizmet eden bir durum. Bu anlamda bir sorun yok.

Sonuçlarıyla ilgili, biz bütün rakamları şeffaf bir şekilde her gün sizlere aktarıyoruz. Kamuoyu biliyor. Hepimiz önümüzdeki günlerde, bu sonuçları birlikte görmüş olacağız.

"Alınan karar hükümetin kararıdır"

Cuma günü yaşananlarla ilgili benim farklı bir şey söylemem gerekmiyor. Cuma günü alınan karar hükümetin bir kararı ve özellikle İçişleri Bakanımız ile hem deprem hem korona mücadelesinde bu dönemde birlikte mücadele arkadaşlığı yaptık. Ben, perşembe günü de görüştüm, cuma, cumartesi, pazar ve pazartesi günü de görüştüm. O günle ilgili de sayın Süleyman Bey gerekli açıklamaları kamuoyuna şeffaf bir şekilde yaptı. Benim buna ilave edecek herhangi bir sözümün olmadığını söylemek istiyorum.

"Tartışma iddiaları doğru değil"

Sayın Bakanla, bir çok mücadelede beraber çalıştık. Her gün görüştüm. Bu konuda benim bir şey demem söz konusu değil. Tartışma iddiaları doğru değil. Başka bir gündem içinde olmayacağımızı belirtmek isterim.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >