Bakan Selçuk açıkladı: Öğrenciler LGS'ye kendi okullarında girecek

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk (Arşiv)
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk (Arşiv)

NTV canlı yayınında soruları cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 8. sınıf öğrencilerinin Liselere Geçiş Sınavı'na (LGS) kendi okullarında gireceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından LGS'nin 20 Haziran'da yapılacağını açıklamasının ardından sınava ilişkin ayrıntılar netleşmeye başladı.

Katıldığı canlı yayında LGS'ye ilişkin ayrıntıları paylaşan Ziya Selçuk, öğrencilerin sınav salonlarına maske ile alınacağını, fotoğraflı kimlik şartı aranmayacağını söyledi.

İşte Bakan Selçuk'un açıklamalarından satır başları:

Sınav merkezleri dezenfekte edilecek. Önümüzdeki günlerde oturma düzeniyle ilgili Bilim Kurulu'nun da çalıştığı bir senaryo var. Bir problem olmayacak, sağlık koşulalrı dikkat edilerek, Bilim Kurulu'na danışarak bir karar alınacak.

Sınav 2 oturumda olacak. Buradaki boşlukta da öğrencilerimiz okul bahçesine çıkacak. Fakat veliler ile öğrenciler birlikte olamayacak. Sosyal mesafe korunarak öğrencilerimizin hava alması sağlanacak, öğrencilerimizin yanında rehber öğretmenler olacak.

Öğrenciler kendi öğretmenleriyle sınava girmeyecek, özel ve resmi bütün okullarımızdaki öğrenciler kendi okullarında başka öğretmenler eşliğinde sınava girecekler. Sınavla ilgili bir tanıtım videosu da yayınlanacak.

  • LGS NASIL YAPILACAK?
  • Bakan Selçuk katıldığı canlı yayında anlattı
  • 1- Öğrenciler kendi okullarında sınava girecek
  • 2- Sınav merkezleri dezenfekte edilecek
  • 3- Oturma düzeni için yeni plan oluşturulacak
  • 4- Sınav iki oturumda yapılacak. Öğrenciler arada okul bahçesine inebilecek, fakat veliler olmayacak
  • 5- Sınav gözetmenleri, öğrencilerin kendi öğretmenleri olmayacak
  • 6- Fotoğraflı kimlik şartı aranmayacak
  • 7- Öğrenciler maske ile sınav salonlarına alınacak

Sınavda sorular 1. dönemdeki konulardan sorumlu olacağı bir sınav hazırladık.

LGS ile ilgili öğrencilere her desteği sağlıyoruz. Okullar şu tarihte açılacak kararını bakanlık olarak alma durumunda değiliz. Bütün bakanlıklardan görüş alınarak bir karar alınacak. Biz 1 Haziran'da kademeli olarak açılmasını istiyoruz ama süreç dinamik. Bizim 1 Haziran için birden fazla planımız var. İnşallah herşey yolunda gider 1 Haziran'da okulları açarız. Ya da kısmi bir açılmaya gidebiliriz. Önümüzdeki haftalarda şartlara bakacağız, ilgili kuruluşlarla bakacağız ve değerlendireceğiz.

Bir öğrencimiz, çocuğumuz devamsızlıktan kalmadıysa bir üst sınıfa geçecek fakat sorumlu olarak geçecek. Biz çocuğun lehine olan kararı vermekteyiz. Yasal olarak da düzenleme yapıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >