Bakan Selçuk: EBA şifreleri velilerin cep telefonuna gönderilecek

Eğitim Bilişim Ağı
Eğitim Bilişim Ağı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) şifresini alamayan her öğrencinin velisinin cep telefonuna çocuğuyla ilgili şifre gönderileceğini belirtti.

Uzaktan eğitime ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirten Selçuk, okulların ne zaman açılacağına ilişkin şu an bir karar bulunmadığını ifade etti. Selçuk, bu tarihi koronavirüsün yayılımı doğrultusunda Bilim Kurulu Kararı ile ülkedeki durumun belirleyeceğini söyledi.

EBA şifreleri velilere gönderilecek

Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) girişte bazı problemlerin yaşandığına işaret eden Selçuk, "İnternet altyapısının arka planında test çalışmalarını sürdürdüğümüz için bazı sorunlar olabiliyor. Bu sorunlar nedeniyle EBA şifresini almayan her öğrencinizin velisinin cep telefonuna çocuğuyla ilgili şifre gönderilecek." açıklamasını yaptı.

Bakan Selçuk açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

Her türlü eksikler giderilecek

Hiçbir AB ülkesinde bügün öğrenciler aynı anda eş zamanlı eğitime alacak bir internet altyapısı yok. Pazartesi günü yoğunluk olabilir ancak olmaması için haftalardır bunun için çalışıyoruz.

40 dakika konsantrasyon mümkün değil. Ancak 20 dakika yeterli değil diye velilerimiz endişelenmesin. Her türlü eksiği gidereceğiz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >