Bakan Varank: 7 farklı aşı ve 7 farklı ilaç geliştirme çalışması bulunuyor

Arşiv
Arşiv

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle ilgili birçok ülke gibi Türkiye de aşı ve ilaç için çalışmalarını hızla sürdürüyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, COVID-19 Türkiye Platformu bünyesinde 7 farklı aşı ve 7 farklı ilaç geliştirme projesinin yer aldığını söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "COVID-19 Türkiye Platformu" koordinasyonunda gerçekleştirilen Aşı ve İlaç Geliştirme Sanal Konferansı'nda konuştu.

Varank'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"İlaç ve aşı çalışmaları devam ediyor"

Aşı ve ilaç geliştirme projelerindeki temel araştırmalara TÜBİTAK liderlik ediyor. Ülkemizde aşı ve ilaç konusunda çok önemli etkinlikler bulunuyor. Aşı ve ilaç araştırma gruplarımızı zaten oluşturmuştuk. Covid-19 ile mücadelede bu daha da etkin hale geldi.

Covid-19 alt platformunu kurduk. COVID-19 Platformu altında 7 farklı aşı projesiyle kimyasal ve biyoteknolojik yöntemlerin uygulanacağı 7 farklı ilaç geliştirme projesi yer alıyor. Bu ekipte çalışan tüm araştırmacılarımıza sonsuza kadar güveniyoruz. Her türlü ihtiyacınızı karşılayacağımızdan emin olabilirsiniz. Hepimiz sizlerden gelecek güzel haberleri bekliyor olacağız.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >