Balıkesir'in 'Canbeyi' milletvekili olarak meclise girdi

Balıkesir AK Parti milletvekili Dr. Mustafa Canbey
Balıkesir AK Parti milletvekili Dr. Mustafa Canbey

7 Haziran 2015 seçimlerinde 8. sıra adayı olmasına rağmen ilk sıra adayı gibi fedakarca çalışarak gitmedik yer bırakmayan ve bunu 5. sıra adayı olarak yarıştığı 1 Kasım seçimlerindeki performansıyla taçlandıran gazeteci Mustafa Canbey, 24 Haziran seçimlerinde Balıkesir'den milletvekili olarak meclise girmeyi başardı.

24 Haziran seçimlerinde Balıkesir'den AK Parti'nin 4. sıra milletvekili adayı olarak listede kendine yer bulan Basın İlan Kurumu (BİK) eski Genel Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda gazeteci olan Mustafa Canbey meclise girmeyi başardı.

Mustafa Canbey gittiği her yerde vatandaşlarla özel olarak ilgileniyordu.
Mustafa Canbey gittiği her yerde vatandaşlarla özel olarak ilgileniyordu.

7 Haziran 2015 seçimlerinde 8. sıra adayı olmasına rağmen ilk sıra adayı gibi fedakarca çalışarak gitmedik yer bırakmayan ve bunu 5. sıra adayı olarak yarıştığı 1 Kasım seçimlerindeki performansıyla taçlandıran gazeteci Mustafa Canbey 24 Haziran'da da yine çalınmadık kapı Balıkesir'de gidilmedik yer bırakmayarak meclise girmeyi başardı.

"Balıkesir'in Canbeyi" olarak bilinen gazeteci Mustafa Canbey, Canbey'in milletvekil seçilmesi hem parti teşkilatlarında, hem de Balıkesirliler arasında sevinçle karşılandı.

AK Parti'nin üç milletvekilliği kazandığı 7 Haziran seçimlerine Balıkesir 8. sıra adayı olarak katılan Mustafa Canbey, 1. sıra adayı gibi çalışmıştı. Seçim döneminde Balıkesir'in dört bir yanını dolaşarak vatandaşla kucaklaşan Mustafa Canbey, Balıkesirliler'in gönlünü kazanan adaylar arasına adını yazdırmıştı. 1 Kasım 2015 seçimlerinde 5. sıra adayı olarak yarışan Mustafa Canbey, az bir oy farkıyla seçilememişti.

  • 1975 yılında Balıkesir’in İvrindi ilçesinde doğdu. 1993 yılında Balıkesir İmam Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü kazandı. Medya sektörüne henüz üniversite eğitiminin ilk yıllarında giren Canbey, bir taraftan yükseköğrenimini sürdürürken, diğer taraftan da pek çok gazete ve dergide muhabirlikten istihbarat müdürlüğüne uzanan çeşitli görevler üstlendi. Çalışma hayatıyla birlikte başarıyla yürüttüğü lisans eğitiminin ardından, aynı üniversitenin Halkla İlişkiler Bölümü’nde de yüksek lisansını tamamladı. Akademik kariyeri sırasında “Medya, Algı Yönetimi, Kamu Diplomasisi, Siyasal İletişim, ” alanları üzerine yoğunlaşan Canbey, “Liderlerin Markalaşması Üzerine Bir Analiz” konulu tezi hazırladı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >