Bandıra bandıra yiyebileceğiniz lezzetli menemen tarifi

Menemen
Menemen

Ekmeğinizi bandırarak yiyebileceğiniz lezzet dolusu menemen nasıl yapılır?

Gastronomi yazarı ve TV programcısı Vedat Milor, sosyal medya hesabından 'Menemen soğanlı mı olur soğansız mı?' anketiyle Türkiye'yi ikiye böldü. Ülkenin en popüler yemek yazarlarından biri olan Milor, Twitter'dan başlattığı anketle yıllardır tartışılan 'menemenin soğanlı mı soğansız mı yapılması gerektiği' sorusunu halka sordu.

Menemen nasıl yapılır? Menemen tarifi

Öncelikle orta boy bir tavaya ihtiyacınız olacak. Tavaya bir miktar sıvı yağ dökün; ardından gündemi meşgul eden, 'Menemen soğanlı mı soğansız mı yapılır?' sorusu gelecek. Bu kısım size kalmış; dilerseniz soğan ilave etmeden de yapabilirsiniz. Sizin için 'Soğanlı menemen tarifi', 'Soğansız menemen tarifi' olarak her ikisini de hazırladık.

Soğanlı menemen nasıl yapılır?

                                    Tavaya yağ ekledikten sonra, soğanları ilave edip kavurmaya başlayın. Soğanlar pembeleşip ölene kadar pişirme işlemine devam etmeniz gerekiyor. Sırada biberler var; onları da rengi dönünceye kadar kavurun. Üzerine kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domatesleri ilave edin. Kısık ateşte tavanın kapağını kapatarak domateslerin iyice pişmesini bekleyin. Bu sıra bir miktar kaynar su ilave de edebilirsiniz. Domatesler de istediğiniz kıvama geldikten sonra, yumurtaları kırabilirsiniz. Yumurtaları ister ayrı bir kapta çırpıp ekleyin, isterseniz de direkt kırıp tavada karıştırabilirsiniz. Üzerine tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyerek yumurtalar pişene kadar bekleyin. Servis ederken beyaz peynir ya da rende kaşar peynir ilave edebilirsiniz.
Soğanlı menemen nasıl yapılır? Tavaya yağ ekledikten sonra, soğanları ilave edip kavurmaya başlayın. Soğanlar pembeleşip ölene kadar pişirme işlemine devam etmeniz gerekiyor. Sırada biberler var; onları da rengi dönünceye kadar kavurun. Üzerine kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domatesleri ilave edin. Kısık ateşte tavanın kapağını kapatarak domateslerin iyice pişmesini bekleyin. Bu sıra bir miktar kaynar su ilave de edebilirsiniz. Domatesler de istediğiniz kıvama geldikten sonra, yumurtaları kırabilirsiniz. Yumurtaları ister ayrı bir kapta çırpıp ekleyin, isterseniz de direkt kırıp tavada karıştırabilirsiniz. Üzerine tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyerek yumurtalar pişene kadar bekleyin. Servis ederken beyaz peynir ya da rende kaşar peynir ilave edebilirsiniz.
Soğanlı menemen için gerekli malzemeler

                                    1 orta boy soğan2 yemek kaşığı sıvı yağ 3 adet yeşil biber 3 orta boy domates 1/2 çay kaşığı tuz 3 adet yumurta Dilerseniz sucuk ya da sosis gibi şarküteri ürünleri de ilave edebilirsinizİsteğe bağlı: Kaşar ya da beyaz peynir
Soğanlı menemen için gerekli malzemeler 1 orta boy soğan2 yemek kaşığı sıvı yağ 3 adet yeşil biber 3 orta boy domates 1/2 çay kaşığı tuz 3 adet yumurta Dilerseniz sucuk ya da sosis gibi şarküteri ürünleri de ilave edebilirsinizİsteğe bağlı: Kaşar ya da beyaz peynir
Soğansız menemen nasıl yapılır? 
Orta boy tavaya bir miktar sıvı yağ ekleyin ve ardından soğanı es geçip biberleri rengi dönünceye kadar kavurun. Üzerine kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domatesleri ilave edin. Kısık ateşte tavanın kapağını kapatarak domateslerin iyice pişmesini bekleyin. Bu sıra bir miktar kaynar su ilave de edebilirsiniz. Domatesler de istediğiniz kıvama geldikten sonra, yumurtaları kırabilirsiniz. Yumurtaları ister ayrı bir kapta çırpıp ekleyin, isterseniz de direkt kırıp tavada karıştırabilirsiniz. Üzerine tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyerek yumurtalar pişene kadar bekleyin. Servis ederken beyaz peynir ya da rende kaşar peynir ilave edebilirsiniz.
Soğansız menemen nasıl yapılır? Orta boy tavaya bir miktar sıvı yağ ekleyin ve ardından soğanı es geçip biberleri rengi dönünceye kadar kavurun. Üzerine kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domatesleri ilave edin. Kısık ateşte tavanın kapağını kapatarak domateslerin iyice pişmesini bekleyin. Bu sıra bir miktar kaynar su ilave de edebilirsiniz. Domatesler de istediğiniz kıvama geldikten sonra, yumurtaları kırabilirsiniz. Yumurtaları ister ayrı bir kapta çırpıp ekleyin, isterseniz de direkt kırıp tavada karıştırabilirsiniz. Üzerine tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyerek yumurtalar pişene kadar bekleyin. Servis ederken beyaz peynir ya da rende kaşar peynir ilave edebilirsiniz.
Soğansız menemen için gerekli malzemeler 

                                    3 adet yeşil biber  

3 orta boy domates  

1/2 çay kaşığı tuz  3 adet yumurta
Soğansız menemen için gerekli malzemeler 3 adet yeşil biber 3 orta boy domates 1/2 çay kaşığı tuz 3 adet yumurta
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >