Başbakan Yıldırım, 736. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nde

​Başbakan Binali Yıldırım, Bilecik'in Söğüt ilçesindeki "736. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri"ne katılarak burada bir konuşma yaptı. ​
​Başbakan Binali Yıldırım, Bilecik'in Söğüt ilçesindeki "736. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri"ne katılarak burada bir konuşma yaptı. ​

Başbakan Binali Yıldırım, Bilecik'in Söğüt ilçesindeki "736. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri"ne katılarak burada bir konuşma yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, Bilecik'in Söğüt ilçesindeki "736. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri"ne katılarak etkinlikleri izlemeye gelen vatandaşları selamladı.

Burada bir konuşma yapan Yıldırım şunları kaydetti:

"Ne mutlu bize ki Ertuğrul Gazi bilgeliğinin 7 asır önce bu topraklarda bıraktığı bu tohum, bugün halen bölgesiyle üç kıtayı serinleten bir çınar olma haşmetini koruyor. Ne mutlu bizlere ki o günlerden bugünlere bu büyük millet varlığını, istiklalini koruma iradesinden zerre kadar tereddüt, zafiyet göstermeden yoluna devam ediyor."

"Gönül bağlarımızı daha da güçlendireceğiz"

Söğüt'ün, Türk milleti için yalnızca tarihi bir mekan olmadığını, büyük medeniyet çınarının kökü ve temeli anlamına geldiğini vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

Başbakan Yıldırım, daha sonra şenliklerin son gün etkinlikleri kapsamında bir süre ata bindi.
Başbakan Yıldırım, daha sonra şenliklerin son gün etkinlikleri kapsamında bir süre ata bindi.

Bu önemli coğrafyada, tarihin kritik dönemecinde millete büyük görev düştüğünü belirten Yıldırım, Osmanlı'nın medeniyet birikimi, devlet tecrübesi üzerine kurulan genç Cumhuriyet'in, Anadolu topraklarında tam bir istikrarın teminatı olduğunu vurguladı.

"Bizim medeniyetimiz sevgidir, ilimdir"

"Ecdadımızın bize bıraktığı bu mübarek toprakları geçmişteki bütün birikimle, tecrübeyle geleceğe, gelecek kuşaklara bırakacağız. Bugün aziz hatırasını andığımız Ertuğrul Gazi'lere layık olmak için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Bu güzel ülkeyi muasır medeniyetlerin ötesine geçirmek, Gazi Mustafa Kemal'in işaret ettiği o hedeflere ulaştırmak için var gücümüzle 80 milyon vatandaşımızla çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Türk milletinin her zaman zulüm karşısında adaletin yanında olduğuna işaret eden Yıldırım, "Çünkü buradan doğup yükselen medeniyetimizin manevi temelleri üzerinde yüzyıllar boyu hem kendi izzet ve şerefimizi koruduk hem de mazlum milletlere, ezilen halklara karşı hami olduk, onları koruduk. Kafkasya'dan Balkanlar'a, Hicaz'dan Mağrib'e kadar gittiğimiz her yerde sevgi, adalet, hoşgörünün sancaktarı olduk. Çünkü bizim medeniyetimiz sevgidir, ilimdir, irfandır, barıştır, kardeşliktir. Biz yeryüzünde ayrılık tohumları eken, fesat çıkaranlara yıllar boyunca aynı kalp atışlarıyla, aynı yüce değerler etrafında, aynı ufka yönelerek cevap verdik." diye konuştu.

Devletin gücünü insanı yüceltmekten aldığını söyleyen Yıldırım, "Asırlardan beri kardeşiz, ebediyen de kardeş olmaya devam edeceğiz. Yedi asır önce Söğüt'te filizlenen ulu çınarın kökleri, Hayme Anaların, Şeyh Edebalilerin bilgeliğinden gelmektedir. Bu yüzden halen milletimiz yürek dağlayan felaketler karşısında örnek dayanışma ve kardeşliği sergiliyor. Bu aziz milletin yaşama üslubu, milletimizin hayat felsefesidir. Aziz Türk milleti, sonsuza kadar bu hayat düsturunu yaşatma azim ve kararlılığındadır." dedi.

"Birliğimize kasteden, kardeşliğimize gölge düşürmek isteyen alçaklar asla kazanamayacaksınız"

"FETÖ mensupları, 15 Temmuz gecesi bu millete acı yaşatmak istedi, aziz milletin istiklaline kastetti. 15 Temmuz zorbalığa, darbeye karşı, milletin demokrasi aşkı ile verdiği en güzel cevaptır. Söğüt ruhu 15 Temmuz'da yeniden dirilmiştir, yeniden dirilişin mihrabıdır 15 Temmuz. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi hedef alan, fitne peşinde olanlara bu millet asla fırsat vermeyecektir.

Arakan'a, Filistin'e ve Kudüs'e sahip çıkacağız. Biz ecdadımızdan bu mirası devraldık, aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >