Başbakan Yıldırım: Alçaklar şuana kadar 82 roket attı

Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara-Niğde Otoyolu'nun temel atma töreninde konuştu. Yıldırım: "Afrin'e biz niye gittik? Şu ana kadar Afrin'den Reyhanlı'ya Kilis'e 82 roket atıldı. 5 vatandaşımız hayatını kaybetti. 100'den fazla da yaralanan vatandaşımız oldu. Biz elimizi kolumuzu bağlayıp alçakların masum insanların roket bomba göndermesini mi bekleyeceğiz?" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara-Niğde Otoyolu'nun temel atma töreninde konuştu.
Başbakan Binali Yıldırım, Ankara-Niğde Otoyolu'nun temel atma töreninde konuştu.

Bir proje 4 milyar lira

Eski para ile 4 katrilyon, bir proje sadece 4 milyar. Bugün Türkiye'nin nereden nereye geldiğini görmek için bile bu proje baksak yetiyor.4 milyar lira yatırımı Türkiye'nin barajlardan, altyapı yatırımlarında büyük eserleri olmuş ERG İnşaat tek başına yapıyor.

Yapım dahil yaklaşık 12 sene... Yapımı da çıkarsak 3 yıl diyelim, 9 sene bu yol işletilecek. 9 sene sonunda devletin eline geçecek. Güzel iş değil mi? Para harcamıyorsunuz. 9 yıl işletmeye veriyorsunuz sonra 332 kilometre yolu tekrar alıyorsunuz.

4 saatten 2 saate düşecek

2 saat Ankara-Niğde ver elini 2 saatte oradasınız. Eğer Ankara'da oturuyorsanız, aileniz Niğde'de ise sabah kahvaltıya bile gidebilirsiniz. Yaklaşık 200 milyon tasarruf var, yollarda ömrünüz geçmeyecek. Daah az mazot yakacak, böylece 200 milyon da yılda cebimize kalacak.

Zeytin Dalı Harekatı

  1. Biliyorsunuz içerde ve dışarda milletimizin huzuru için terörle amansız mücadele yapıyoruz. Terör örgütleri bölgeden çıkarmak ve def etmek için daha önce Fırat Kalkanı Operasyonu yaptık. Şimdi orada huzur ve güvenlik var. 130 bin Suriyeli oraya döndü yerleşti.
  2. Aynı şekilde Afrin'de de terör örgütlerini yok etmek için kahraman askerlerimiz iş başında. Allah onların yardımcısı olsun. Afrin'e biz niye gittik? Şu ana kadar Afrin'den Reyhanlı'ya Kilis'e 82 roket atıldı. 5 vatandaşımız hayatını kaybetti. 100'den fazla da yaralanan vatandaşımız oldu. Biz elimizi kolumuzu bağlayıp alçakların masum insanların roket bomba göndermesini mi bekleyeceğiz? Elbette tepelerine bindik. Tünellerini menzillerini başlarına yıktık, tertemiz edeceğiz. Böylece sadece ülkemizin vatandaşımızın can ve mal emniyetini sağlamış olmayacağız, aynı zamanda Afrin'de yaşayan yarım milyonu bulan vatandaşları da bu beladan kurtaracağız. Amacımız milletin huzurunu milletin güvenliğini sağlamak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >