Başbakan Yıldırım Belarus'ta

Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye-Belarus İş Formu'nda konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle.

Belarus-Türkiye ilişkileri

Otomotiv yan sanayiyi destekleyecek yatırımları Türkiye gerçekleştirebilir. Türkiye'nin bu konularda özellikle yüksek öğretimde iş birliğinin daha da ileri taşınması mümkündür.

Hava trafiğini daha da artırmak lazım. Hatta bir tane ile yetinmemeli daha fazla sefer olmalı ki gidiş ve gelişler artsın, daha fazla iş fırsatları oluşsun. Bunun için biz Belarus-Türkiye ilişkilerinde kazan kazan esasına göre işlerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz.

Dün sayın Başbakan güzel bir şey söyledi; yıllar önce kullanılan bir su yolu var. Bu su yolu birleştirilebilir ve böylece taşıma maliyetleri daha da aşağı çekilebilir. Ticaretin büyümesinin önündeki engeller de çok daha düşük seviyelere geriletebilir. Ticaret esastır. Ulaşım hiçbir zaman ticaret olmamalıdır.

Belarus ile Türkiye ikili anlamda hiçbir sorunumuz yok ve biz Belarus'ta en son 15 Temmuz darbe girişimin de çok büyük bir dostluk gördük. Ayrıca bu terör örgütünün ülkedeki faaliyetlerine hiç tereddüt etmeden son verdiler. Biz bu dostluğun ne kadar kıymetli olduğunu gördük. İstiyoruz ki bu dostluğumuzu ticari faaliyetlerimizi, kültürel faaliyetlerimizi de geliştirerek turizm ile ilgili karşılıklı gelişme sağlayarak kazanalım.

Türkiye etrafında yaşanan iç savaşa rağmen, dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi. Üçüncü çeyrekte yüzde 11'in üzerinde büyüdük.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >