Başbakan Yıldırım: "Sayın Bahçeli, ben, sayın Cumhurbaşkanımız arasında herhangi bir sıkıntı yok"

Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Yıldırım, katıldığı canlı yayın programında Cumhur İttifakı’na ilişkin soruya "Sayın Bahçeli, ben, sayın Cumhurbaşkanımız arasında herhangi bir sıkıntı yok." şeklinde yanıt verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir’de televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım, Cumhur İttifakı ile ilgili olarak "Sayın Bahçeli, ben, Sayın Cumhurbaşkanımız arasında herhangi bir sıkıntı yok." İfadelerini kullandı.

“Bahçeli ile aramızda sıkıntı yok”

Başbakan Yıldırım, Cumhur İttifakı ile ilişkilerin de gayet iyi gittiğini belirterek, şunları kaydetti:

  • “Sayın Bahçeli de biz de çok titiz davranıyoruz. İttifakın ruhuna zarar verecek hiçbir davranışa müsamaha etmiyoruz. Sahada milletvekili adayları bazında bazı münferit olaylar olabilir. Ama bunlar hiçbir zaman ne MHP'nin ne de bizim kurumsal görüşlerimizi temsil etmez. Bu tür görüşlere de süratle müdahale ediyoruz, çok ciddi tedbirler alıyoruz. Sayın Bahçeli, ben, Sayın Cumhurbaşkanımız arasında herhangi bir sıkıntı yok. İttifak yaptık ama tek parti olmadık. Onların kendi amblemleri var. AK Parti'nin kendi kurumsal kimliği var. Güç birliği yaptık ve bu şekilde seçime gidiyoruz. Farklı fikirlerde olmamız yadırganacak bir iş değil, gayet doğal bir iş. Her fikrimiz aynı olsa aynı parti oluruz.”

MHP'lilerin yeni hükümette yer alabileceği iddiası

“İttifakın 2 boyutu var. Meclis için ittifak var. Meclis seçimlerine birlikte giriyoruz. Güçlü meclis için seçimden sonra da bunu sürdüreceğiz. Diğer taraftan ortak Cumhurbaşkanı adayımız var. Seçildikten sonra Cumhurbaşkanımız ekibini nasıl kuracağı onun takdirindedir. Her zaman ittifak halinde olduğumuz MHP ile de bu konuda birlikte çalışabilir, ona da karar verebilir. Buna da mani yok. Anayasa değişiklikleri bitmedi. Anayasada güncellenecek başka konular da var. Önce bir seçimleri yapalım.”

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >