Başkan Biden Oval Ofis dekoruyla mesaj verdi

Başkan Biden Oval Ofis'te radikal değişikliklere gitti
Başkan Biden Oval Ofis'te radikal değişikliklere gitti

ABD Başkanı Biden'ın göreve geldiği ilk gün Beyaz Saray'daki çalışma odası Oval Ofis'te yaptığı değişiklikler 'mesaj' olarak yorumlandı. Biden genel olarak 'ırkçılık' çağrışımı yapan resim ve heykelleri kaldırırken yerlerine ABD tarihinde aktivist kimliğiyle ön plana çıkan isimleri dekor olarak tercih etti. Oval Ofis'te Trump döneminden kalan tek şey Beyaz Saray'ın demirbaşı meşe ağacı masa oldu.

ABD Başkanı Joe Biden, yemin ederek göreve gedikten sonra Oval Ofis'te de değişikliklere gitti. Onlardan biri de masanın yanı başında duran eski başkan Andrew Jackson portresi oldu.

CNN Türk'ün haberine göre, Donald Trump döneminde asılı olan Andrew Jackson portresi başka bir yere kaldırıldı ve Benjamin Franklin ile değiştirildi.

Andrew Jackson, Amerikan Bağımsızlık Savaşı'nda önemli rol oynamış ve Kızılderililer'in tehcir yasasını onaylamıştı
Andrew Jackson, Amerikan Bağımsızlık Savaşı'nda önemli rol oynamış ve Kızılderililer'in tehcir yasasını onaylamıştı

Amerikan Bağımsızlık Savaşı'nda önemli rol oynayan ve Kızılderililer'in tehcir yasasını başlatması ile bilinen Andrew Jackson yerine, buluşları ve bilimsel çalışmaları ile tanınan eski başkan Benjamin Franklin tablosunun tercih edilmesi herkes tarafından mesaj olarak yorumlandı.

  • Washington Post'a göre bu tercih, Biden’ın bilime olan ilgisini işaret etmek amacıyla yapıldı.

Biden döneminde büstlerde de döneme dair mesajlar verildi.

Martin Luther King, Rosa Parks ve Abraham Lincoln

Suikast sonucu hayatını kaybeden siyahi lider Martin Luther King, siyahilere ayrımcılığa karşı tavır koyarak hareket başlatan Rosa Parks ve köleliği kaldıran ABD'nin en önemli başkanları arasında sayılan Abraham Lincoln'ün büstleri Oval Ofis'te yerini aldı.

Latin Amerikalı aktivist César Chávez'in büstünün Biden'ın hemen arkasındaki masaya konması ve Kongre'ye seçilen ilk Asya-Amerikalı senatör Daniel K Inouye'ye ait heykel de dikkat çeken değişiklikler arasında yer aldı.

  • Perdeler ve duvar kağıtları gibi değişikliklerin yanı sıra Trump tarafından yerleştirilmiş halı yerine Clinton döneminden kalma daha eski koyu mavi bir halı tercih edildi.
  • Oval Ofis'te 'aynı kalan' tek şey ise tarihi meşe ağacından yapılmış masa oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >