Baştan aşağı buz kütlesine dönmüştü, yaşama tutundu

Kedi Fluffy donmak üzereyken bulundu.
Kedi Fluffy donmak üzereyken bulundu.

ABD'de başından kuyruğuna kadar kar ve buzla kaplanan kedi, yapılan müdahaleler sonucu yaşama tutundu. Fluffy adı verilen sevimli kedinin sağlığına kavuşması görenleri duygulandırdı.

ABD'nin Montana eyaletinde sahiplerinin bahçesinde yaşayan kedi Fluffy, gezmeye çıktı; ancak soğuk hava ve yoğun kar yağışı nedeniyle evine dönemedi.

Kedilerinin eve dönmemesiyle endişe duyan aile, Fluffy'i yakınlardaki bir bankın üzerinde donmak üzereyken buldu. İsmi gizli tutulan aile bunun üzerine soluğu Kalispell kentindeki bir klinikte aldı. Zavallı kedi, veteriner kliniğine götürüldüğünde baştan aşağı kar ve buzla kaplıydı. Klinikte bir gece geçiren kedi Fluffy sağlığına kavuştu.

Veterinerler, gerçek anlamıyla buz tutan kediyi damar yoluyla bile tedavi edemedi. Vücut ısısı termometrelerin okuyabileceği değerin altındaydı.

3 yaşındaki Fluffy klinikte bir gece kalarak sağlığına kavuştu.
3 yaşındaki Fluffy klinikte bir gece kalarak sağlığına kavuştu.

3 yaşındaki Fluffy'nin vücut ısısı havlu ve saç kurutma makineleriyle normale döndürüldü. İlaç tedavisinin ardından kedi gözlerini açtı. Klinikte bir gece geçirdikten sonra kedi Fluffy sağlığına kavuştu.

Fluffy'e bundan böyle evde bakılacak.
Fluffy'e bundan böyle evde bakılacak.

Hayvan kliniğindeki veteriner hekim Dr. Jevon Clark, yaşananları sosyal medyada yayınladığı fotoğraflarla paylaştı. Paylaşım çok sayıda beğeni ve yorum aldı.

Olayın ardından sahiplerinin Fluffy'e evde bakmaya karar verdikleri belirtildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >