Batı'da güneş, Doğu'da kar yağışı bekleniyor

İstanbul üç gün boyunca güneşli olacak
İstanbul üç gün boyunca güneşli olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan hava durumu değerlendirmelerine göre, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Güneydoğu Anadolu’da yağmur, yağış alan diğer yerlerde de karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İstanbul'da ise kısa süreli etkili olan yağmurlar ara verdi. Bölgede üç gün boyunca güneşli bir hava beklenirken perşembe günü İstanbul'da başlayacak yağışlar beraberinde sıcaklıkları da düşürecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yağış bekleniyor

Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu ile Elazığ, Bingöl, Muş, Kars, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Güneydoğu Anadolu’da yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yoğun olması bekleniyor. Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji'nin hava durumu tahminlerin
Meteoroloji'nin hava durumu tahminlerin

Çığ tehlikesine bulunuyor

Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunuyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgarın, genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >