Bayraktar İHA Londra Fuar'ına damga vurdu


Ukrayna’nın Türkiye’den aldığı ‘Bayraktar TB2 İnsansız Hava Aracı'nın ülkedeki ilk test uçuşundan bir kare.
Ukrayna’nın Türkiye’den aldığı ‘Bayraktar TB2 İnsansız Hava Aracı'nın ülkedeki ilk test uçuşundan bir kare.

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, dünyanın en büyük savunma sanayi fuarlarından birinin kurulduğu Londra’da yabancı bir ülke temsilcisinin kendisine Bayraktar TB2 tipi İHA ile ilgili yönelttiği yorumu paylaştı. Demir, "Test sırasında Bayraktar’ın rakiplerinin yerde kaldığını, bizimkinin ise sorunsuzca uçtuğunu anlattılar." ifadelerini kullandı.

Dünyanın en büyük savunma sanayi fuarlarından birinin kurulduğu Londra’da TB2 tipi İHA ile ilgili kendisine yöneltilen yorumu paylaşan Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir şunları kaydetti:

  • “Son Londra fuarında yabancı ülkeden bir temsilci önümü kesti. Bizim uçaklar onların ülkesinde çok zor şartlar altında, sıcak ve kumlu bir teste girmişler. 'Tüm ülkelerin uçakları yerde kaldı. O şartlar altında uçuş gerçekleştiremedi. Ancak sizin uçağınız sorunsuzca uçtu ve gösteri yaptı. Diğer ülkeler bu durumu kıskandı. Başarılı bir işti teşekkür ederiz' diyerek bizi tebrik ettiler.”

TB2 İHA'lar caydırıcılık sağlıyor

İnsansız Hava Araçları (İHA) ve Silahlı İnsansız Hava araçları (SİHA) ülkelerin sahip olmak istedikleri çok kritik hava araçlarındandır. Bu İHA VE SİHA sistemleri sayesinde hem keşif – gözetleme hem de taarruz yapılabilmektedir. Kolluk kuvvetlerinin riskli bölgeye girmeden bölgenin İHA’lar tarafından taranması, lazer işaretlemelerinin yapılması ve koordinat bilgilerinin paylaşılması kolluk kuvvetlerine büyük avantaj sağlamaktadır. Bu sebeple İHA’ların ülke envanterinde bulunması caydırıcılık açısından oldukça büyük bir öneme sahiptir.

TB2 İHA özellikleri

HABERLEŞME MENZİL:150 KM

SEYİR HIZI:70 KNOT

OPERASYONEL İRTİFA:24.000 FEET

UÇUŞ SÜRESİ:24 SAAT

KANAT AÇIKLIĞI:12 M

UZUNLUĞU:6,5 M

KALKIŞ VE İNİŞ:TAM OTOMATİK

MAX KALKIŞ AĞIRLIĞI:630 KG

FAYDALI YÜK KAPASİTESİ:55 KG

YAKIT:300 LT BENZİN

İTKİ TİPİ: 100 HP İÇTEN YANMALI ENJEKSİYONLU MOTOR

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >