BBC'ye konuk olan Aybet, konuşmasındaki sansürlenen kısımları Twitter hesabından paylaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Gülnur Aybet BBC kanalında yayımlanan HardTalk programına konuk oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Gülnur Aybet BBC kanalında yayımlanan HardTalk programına konuk oldu.

BBC kanalında yayımlanan HardTalk programına konuk olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Gülnur Aybet'in konuşmasına kanal tarafından sansür uygulanarak büyük bir skandala imza atıldı. Gülnur Aybet, BBC’nin yayınlanmayan bölümlerini Twitter hesabından paylaştı.

BBC'nin HardTalk programına konuk olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Gülnur Aybet'in konuşmasının bir kısmı BBC tarafından sansürlendi. Aybet konuşmasında sansürlenen kısımları Twitter hesabından paylaştı.

  • BBC'nin HARDTalk programına konuk olan Prof. Dr. Gülnur Aybet, Stephen Sackur'ın sorularını yanıtladı. Programda Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinden Türkiye'deki basın özgürlüğüne kadar geniş bir yelpazede söyleşi gerçekleştirildi.

Sackur'un Türkiye'de gazetecilerin 'gazetecilik faaliyetleri' kapsamında tutuklandığını söylemesi üzerine, bunun doğru olmadığını belirten Aybet, "İngiltere'nin de 'terörü övmek' suçunu 7 yıla kadar hapisle cezalandırdığı" yanıtını verdi.

Öte yandan Aybet'in röportajdaki "Üniversitemde ve bölümümde düşünceleri sebebiyle kimse işten atılmadı, hiç kimse soruşturmadan geçmedi. Hatta bunların bir çoğu cumhurbaşkanına karşı olan kişilerdi" sözlerinin de yayına verilmediği belirtildi.

Bunun üzerine Prof. Dr. Aybet, söz konusu kısımları Twitter hesabından paylaştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >