BDDK, 3500 TL üzerindeki telefonlarda uygulanan 12 ay taksitlendirmeyi geri çekti

Akıllı telefon
Akıllı telefon

Geçen ay açıklama yapan BDDK Başkanı, 3500 TL ve üzeri telefonlarda kredi taksitlendirmesinin 12 ay olarak 30 Mart'a kadar devam edeceğini belirtmişti. Ancak karar geri çekildi ve taksitlendirme yeniden 6 aya düştü. Ayrıntılar haberimizde:

Son üç yılda akıllı telefonların fiyatları hızla arttı. Gerek üretici zamları gerekse dolardaki kurdeğişiklikleri tüketicileri yeni telefon satın alırken epey zorluyor. Bu noktada çoğu kişi için çözüm taksitlendirmeden geçiyor. Ama düşük taksit sınırlandırması sebebiyle krediyle ürün satın almak da birçok kişiye mantıklı gelmiyor.

Yani 3500 TL ve üzeri fiyata satılan telefonları krediyle almak isteyenler en fazla 6 taksit yaptırabilecek.
Yani 3500 TL ve üzeri fiyata satılan telefonları krediyle almak isteyenler en fazla 6 taksit yaptırabilecek.

12 ay taksitlendirme geri çekildi

Geçen hafta konuyla alakalı açıklama yapan BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, 3500 TL bandını aşan akıllı telefonlarında kredilerin 12 ay olarak uygulanmaya devam edeceğini açıklamıştı. Ancak bugün yepyeni bir açıklama daha geldi.

  • Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı” ile “Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı” (Yönetmelik Taslakları) yayımlanmış olup, Yönetmelik Taslakları ile anılan Yönetmeliklerin yukarıda belirtilen Geçici Maddelerinin “fiyatı üç bin beş yüz Türk Lirasının üzerinde olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerde altı ay olan vade sınırı 30/4/2019 tarihine kadar on iki ay olarak uygulanacağı” şeklinde değiştirilmesinin öngörüldüğü hususu kamuoyunun bilgilerine sunulmuştur.

    Ancak, söz konusu Yönetmelik Taslakları ile yapılması planlanan süre uzatımına ilişkin düzenlemelerden vazgeçildiğinden, 1/2/2019 tarihi itibarıyla fiyatı üç bin beş yüz Türk Lirasının üzerinde olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vade sınırının altı ay olarak uygulanacağı hususunun belirtilmesi gerekliliği hasıl olmuştur.

Peki bu ne anlama geliyor?

Yani böylece aslında 3500 TL ve üzerindeki telefonların kredilerindeki 12 ay taksit sınırlaması kararı geri çekilmiş oldu. Taksitlendirme tekrardan 6 ay olarak devam edecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >