Beklenen yağmur geldi, İstanbul'da trafik felç oldu

İstanbul'da beklenen yağmur sabahın erken saatlerinde başladı.
İstanbul'da beklenen yağmur sabahın erken saatlerinde başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için dün yağış uyarısında bulunmuş, sel ve su baskınları riskine karşı vatandaşları uyarmıştı. Beklenen yağmur sabahın erken saatleriyle başladı. Yağmurla beraber trafik kazaları meydana geldi ve trafik yoğunluğuna neden oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'den Marmara da dahil bazı bölgeler için sağanak uyarısı gelirken İstanbul'daki yağışın akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Meteoroloji'den yapılan uyarının ardından sağanak sabah saatlerinden itibaren İstanbul genelinde etkili olmaya başladı. Yağmurla beraber trafik kazaları da meydana geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin yoğunluk haritasına göre saat 09.10'da trafik yoğunluğu yüzde 69 seviyesine ulaştı.

Yağmur, İstanbul'da yoğun trafiğe neden oldu.
Yağmur, İstanbul'da yoğun trafiğe neden oldu.

Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı

Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Diğer yerlerde hava parçalı bulutlu olacak.

İstanbullular sabah işe giderken zorluk yaşadı.
İstanbullular sabah işe giderken zorluk yaşadı.

"Sel ve su baskınları olabilr"

Yağışların, Marmara'nın güney ve doğusu ile Muğla, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yerel olarak kuvvetli gerçekleşmesi öngörülüyor. Bu kesimlerde meydana gelebilecek ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması önem taşıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >