Belçika'da bakımevine Noel Baba ziyareti sonrası 18 kişi hayatını kaybetti

Arşiv
Arşiv

Belçika'da bir bakımevine yaşlılara moral olması için yapılan Noel Baba ziyareti sonrası bakımevinde COVID-19 vakaları arttı. 157 kişinin koronavirüse yakalandığı belirtilirken 18 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Virüsün kaynağının laboratuvar çalışmaları sonrası kesinleşeceği ifade edildi. Daha önce yapılan açıklamada, Noel Baba'nın COVID-19 testinin pozitif olduğu bildirilmişti.

Belçika'nın kuzeyindeki Mol kasabasında bir bakım evini aralık ayı başında Noel Baba kıyafetli bir kişinin ziyareti sonrası 121 bakımevi sakini ile 36 çalışanın hastalandığı bildirildi.

Mol kasabasının yetkilileri, ziyaretten sonra hastalanan kişilerden bugüne kadar 18'inin hayatını kaybettiğini belirtildi.Yetkililer, virüsün kaynağının tam olarak belirlenmesi için laboratuvar çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Mol kasabasının Belediye Başkanı Wim Caeyers, "Enfeksiyonların kaynağını belirlemek için yürütülen çalışmaların sonuçları henüz ortaya çıkmadı. Şu anda kaynağın kim olduğunu bilmek mümkün değil" dedi.

Daha önce "Noel Baba" olarak moral için yaşlıları ziyaret eden kişinin koronavirüs taşıdığı açıklanmıştı.

Ne olmuştu?

  • Belçika basınındaki haberlerde, yaşlı bakımevinde kalan kişilerden birinin oğlunun Noel Baba kıyafetleri giyerek beraberindeki birkaç yakınıyla bakımevi sakinlerini ziyaret ederek moral vermek istediği, ziyaretten birkaç gün sonra COVID-19 vakalarının başladığı belirtilmişti.
  • Bakımevinde vakaların artması üzerine ortaya çıkan ziyaret gününe ait fotoğraflarda birçok kişinin maskesiz olduğu görülmüştü.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >