Belediyelerin doğal gaz paylaşımı gülümsetti

Kahramanmaraş'ın Twitter paylaşımı gülümsetti
Kahramanmaraş'ın Twitter paylaşımı gülümsetti

Fatih sondaj gemisinin Karadeniz'de Tuna-1 kuyusundaki doğal gaz keşfi tüm yurtta coşkuyla karşılandı.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'müjde' olarak günler öncesinden ifade ettiği doğal gaz keşfini açıklaması sosyal medyanın ilgi odağı oldu.Belediyeler de, sosyal medya hesaplarından doğal gaz keşfi ile ilgili yüzleri güldüren paylaşımlarda bulundu.

Fatih sondaj gemisinin Karadeniz'de Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfinin ardından sosyal medyada yankıları sürmeye devam ediyor. Belediyelerin de konuyla ilgili paylaşımları yüzleri gülümsetti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, "Biz şu şekilde düşündük ama tabii karar enerji bakanımızın" şeklinde bir mesaj paylaştı.

Zonguldak Belediyesi ise Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine cevap verdi:

"Boru hattını çekerken mal sahibinden izin aldınız mı Kahramanmaraşım"

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Zonguldak Belediyesinin bu alıntısına bu sefer şu şekilde cevap verdi:

"Sevgili Zonguldak, aramızda anlaşırız. DM'ye gel"

Trabzon Büyükşehir Belediyesi de konuya esprili bir şekilde yaklaşarak, "Biz zaten 30 Büyükşehir ve en güzel şehir Zonguldak demiştik. Komşuda çıkar bize de düşer değil mi kardeşim?" dedi ve Zonguldak Belediyesini etiketledi.

Zonguldak Belediyesinin, Trabzon Büyükşehir Belediyesine cevabı ise bu kez daha farklıydı:

"‘TRABZONGULDAK’ da derler bize.. O gazı size vermezsek sıkıntı var buralarda"

Keşifle ilgili Çankırı Belediyesi, "Komşuda pişen bize de düşer diye düşünüyoruz" paylaşımında bulunurken, Sivas Belediyesi de Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin paylaştığı boru hattı planını alıntılayarak şöyle cevap verdi:

"Soğuğa nerelisin diye sormuşlar 'Aslen Erzurumluyum ama Sivas'ta oturuyorum' demiş. En çok biz sevindik bu habere. Bu arada Maraş kardeş ne doğalgazı getirirken, ne de dondurmayı götürürken Sivas'tan geçmemişsin dikkatimizden kaçmadı"

Kaynak: TRT Haber

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >