Beyrut'taki enkazda, bir ay sonra yaşam belirtisi görüldü

Patlama sonrası Beyrut (Arşiv)
Patlama sonrası Beyrut (Arşiv)

Lübnan'da Beyrut Limanı'nda yaşanan patlamanın üzerinden bir ay geçti. Yerel ve uluslararası ekipler enkazlarda arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Şilili bir ekip ise çalışmalar sırasında yaşam sinyali aldı. Eğer bu kişi sağ kurtarılabilirse, bir ayın sonunda düşük bir ihtimal gerçekleşmiş olacak.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta gerçekleşen patlamadan bir ay sonra enkaz altında yaşam sinyali keşfedildi.

Arama kurtarma köpeği tespit etti

BBC'nin haberine göre Şilili yardım ekibine ait kurtarma köpeği "Flash", yıkılan bir binanın enkazında yaşam izlerine rastlayarak ekibini uyardı. Ekipler ses tespit araçlarıyla yaptıkları taramada enkaz altında dakikada 18 - 19 kalp atışı tespit etti.

Düşük bir ihtimal ama imkansız değil

Ekipmanlarının kalp atışı ve soluk alışverişi tespit ettiğini duyuran Şilili gönüllü Francesco Lermondo, enkaz altından bir kişinin bir ay sonra sağ çıkarılmasının çok nadir görülse de mümkün olabileceğini kaydetti.

Aramalar devam ediyor

Kurtarma çalışmaları gece boyunca devam etti. Enkaz altındaki yaşam belirtisini dinlemek adına, etrafta bekleyenlerden telefonlarını kapatmaları ve sessiz olmaları istendi.

Beyrut Valisi Marwan Abboud, olay yerinde yaptığı açıklamada, enkazların altında tarama yapabilecek araçlara sahip olmadıkları için yurt dışından gelen ekiplerin desteğini aldıklarını söyledi.

Ne olmuştu?

  • 4 Ağustos'ta Beyrut limanında gerçekleşen patlamada 191 kişi yaşamını yitirmiş, yaklaşık 6 bin kişi yaralanmış ve yüzlerce bina tahrip olmuştu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >