Bilgisayarla 60 yaşında tanıştı ama şuan uygulama yazıyor

Masako Wakamiya, Japonların geleneksel oyuncak bebeklerinin nasıl dizilmesi gerektiğini gösteren bir iOS uygulaması geliştirdi.
Masako Wakamiya, Japonların geleneksel oyuncak bebeklerinin nasıl dizilmesi gerektiğini gösteren bir iOS uygulaması geliştirdi.

Bilgisayarda 60 yaşında tanışan Masako Wakamiya Japonların geleneksel oyuncak bebeklerinin nasıl dizilmesi gerektiğini gösteren bir iOS uygulaması geliştirdi.

Yaşlılar çoğu zaman teknolojik ürünlerle uyum sağlayamayan kişiler olarak bilinir. Ancak 81 yaşındaki Japon Masako Wakamiya'nın hikayesi sizi bu konuda biraz şaşırtabilir.


Bilgisayarla 60 yaşında tanışmasına ve bundan önce de teknolojik ürünlerle iç içe olmamasına rağmen Masako Wakamiya, Japonların geleneksel oyuncak bebeklerinin nasıl dizilmesi gerektiğini gösteren bir iOS uygulaması geliştirdi. Uygulama, Japonya'da Hinamatsuri (Kızlar Günü) olarak bilinen 3 Mart tarihinin hemen öncesinde kullanıma sunuldu.


Apple'ın Swift programlama dilini internet üzerinden öğrendi
Wakamiya, Mashable'a gönderdiği bir e-postada, genç birisinin kendisine Apple'ın Swift programlama dilini Skype ve Facebook Messenger üzerinden öğrettiğini belirtti. Uygulamadaki görsellerin de Microsoft Office'teki şekiller kullanılarak oluşturulduğunu ifade etti.


“Yaşlılar için hiç uygulama yoktu”
81 yaşındaki kadın “Bu uygulamayı yapmamın sebebi, yaşlı insanların hoşuna gidebilecek neredeyse hiçbir uygulama olmaması. Bütün uygulamalar gençler için tasarlanmış. Yaşlı insanların da bilgisayarları kullanarak eğlenmesini isterim.” şeklinde konuştu.

Masako Wakamiya'nın tüm bu süreç hakkındaki konuşması:


Oyunu indirmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >