Bilim insanları 507 yaşındaki dünyanın en yaşlı hayvanını yanlışlıkla öldürdü

İngiliz bilim insanlarından 10 yıl sonra gelen itiraf. 2006 yılında, dünyanın en yaşlı hayvanı olan 507 yaşındaki deniz tarağını yanlışlıkla öldürdüklerini itiraf ettiler.

Kuzey Atlantik okyanusunun derinliklerinde bulunan 507 yaşındaki deniz tarağı bilim insanları tarafından incelenirken öldü. Kabuklarının üzerindeki çizgilerden yola çıkılarak yapılan incelemelerde 405 yaşında olduğu saptanan canlının sonradan 507 yaşında olduğu saptanmıştı.

İzlanda açıklarında 2006 yılında buldukları canlıyı incelemeye alan İngiliz deniz biyologları, deniz tarağına Çin İmparatorluğunun Ming döneminde doğduğu için Ming adını vermişlerdi. Daha sonra canlı üzerinde yapılan detaylı incelemelerde, Ming'in 507 yaşında yani 'dünyanın en yaşlı hayvanı' olduğu anlaşıldı.

Fakat deniz kabuğu üzerinde araştırmalarını sürdürmek isteyen biyologlar, kabuğunu kaldırınca hayvanı yanlışlıkla öldürdüler. Bangor Üniversitesi'nde araştırmalarını sürdüren Paul Butler 10 yıl önce yaşanan talihsiz talihsiz vakayı ScienceNordic sitesine verdiği röportajda anlattı. "İlk önce yaşını yanlış hesapladık. Ardından da bilgileri dünyaya duyurmak için biraz aceleci davrandık" diyerek yaptıkları büyük hatayı itiraf etti.



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >