Bilim insanları beyaz tüylü dev yaratağın sırrını açıkladı

Beyaz tüylü dev yaratığın sırrı
Beyaz tüylü dev yaratığın sırrı

1 haftadır internette en konuşulan konulardan biri olan, Filipin sahillerinde karaya vuran beyaz tüylü dev canavarın ne olduğuna dair bilim insanları bir açıklama yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Filipinlerde meydana gelen 4.4 şiddetindeki depremden sonra ne olduğu tanımlanamayan bir deniz canlısı kıyıya vurmuştu. Hem sosyal medyanın hem de bölgedeki yerel halkın oldukça ilgisini çeken dev yaratık aynı zamanda endişeye de sebep olmuştu.

Ne olduğu anlaşılamayan canlının fotoğrafları internette de hızla yayılmıştı. İnsanlar bu canlının ne olduğu hakkında tahminler yürütüyordu. Filipinler Pasifik Okyanusu'nda ateş çemberi denile bölgede yer alıyor. Bu bölge bolca olan depremler ve volkanik faaliyetlerle ünlü. Dolayısıyla Filipinler, bu tip doğal afetlerden sonra kıyılarına vuran tuhaf canlılara artık alıştı diyebiliriz. Tahminler arasında denizin derinliklerinde yaşayan dev bir canavar olduğundan tutun da, İngiliz çoban köpeği olduğunu söyleyenler dahi vardı.

Filipinlerde araştırmalarını sürdüren bilim insanları canlıyı inceledikten sonra, 7 metrelik bir balina ölüsü olduğunu açıkladılar. Hatta ölümünün de muhtemelen depremden önce bir gemi çarpması sonucu gerçekleştiğini ifade ettiler.

Kıyıya vuran 'beyaz tüylü dev yaratık' halkı şoke etti!

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >