Bilim insanları D.Trump yüzünden kıyamet saatini güncelledi

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump göreve başladıktan sonra sembolik olarak dünyanın sonuna ne kadar kaldığını gösteren 'kıyamet saati' güncellendi.

Dünyada yaşanan gelişmelerin ışığında sürekli olarak güncellenen kıyamet saati Trump'ın başkanlık görevine başlamasının ardından 30 saniye daha ileri alındı. ABD'nin Japonya'ya attığı ilk atom bombasından sonra kurulan kıyamet saati BPA üyeleri ve Nobel ödüllü 15 bilim insanının bulunduğu Sponsorlar Kurulu tarafından güncelleniyor.

Organizasyonun başında bulunan ünlü fizikçi Lawrence Krauss ve emekli diplomat David Titley, Trump'ın ABD'nin nükleer silahlarını arttırma politikası ve istihbarat kurumlarının güvenilirliğini sorgulamasının küresel risklerin artmasına katkıda bulunması sebebiyle bu değişikliğe gidildiğini belirtti. Ayrıca Trump'ın dışında bu kararın alınmasında etkili olan diğer etmenler de var. O etmenler; uluslararası ilişkilerdeki parçalanma, iklim değişikliği ile mücadelenin yavaş olması ve küresel demokrasiye olan desteğin gerilemesi olarak gösterilebilir.



Bu güncellemenin ardından dünya kıyamet saatine ilk kez bu kadar yaklaştı. Kıyamet saati ilk kurulduğunda gece yarısı olarak adlandırılan kıyamet zamanına 7 dakika vardı. Trump'la birlikte gece yarısına sadece 2 dakika 30 saniye kaldı.




Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >