Bilim insanları şaşkın: 245 milyon yıllık deniz canavarının içinde bebek bulundu

245 milyon yıllık deniz canavarının içinde bebek bulundu.
245 milyon yıllık deniz canavarının içinde bebek bulundu.

Yaklaşık 250 milyon yıllık deniz canavarı fosilini inceleyen bilim insanları, deniz canavarının hamile olduğunu keşfettiler.

Antik deniz canavarları avının tümünü yutma becerisine sahipti. Bu sebeple onların karnında kıvrılmış bir canlı bulunması şaşırtıcı bir durum değil. Ancak paleontologlar, deniz canavarı fosiline daha yakından bakmaya karar verdiler ve içindekinin yutulmuş bir av olmadığı, deniz canavarının hamile olduğunu fark ettiler.

Nature Communications dergisinin yer verdiği rapora göre, uluslararası araştırma ekibi 245 milyon yaşında ve üzerinde fetüs kalıntıları bulunan bir fosili incelediler. Güney Çin'deki bir bölgede bulunan fosil üzerine yapılan araştırmalarda ve incelemelerde, fosilin karnında bulunan şeyin bir yiyecek olmadığı ortaya konuldu. Fosilin karnında bulunan şey, Prehistorik ebeveyni gibi, fetüs Dinocephalosaurus'un kesin olarak uzun boyunlu eklemlerine sahip ve bu durum da ikisinin aynı türe ait olduklarını kanıtlıyor.

Dinocephalosaurus'lar, dinozor, timsah ve kuşları içeren antik sürüngenler ailesinin bir üyesi. Ancak onlar akrabalarından farklı olarak yumurtlamak yerine eşeyli üreme gerçekleştiriyorlardı. Uzman Michael Caldwell, "Yeni keşfedilen Dinocephalosaurus bebeğinin araştırmaya değer olduğunu ve hayvanların çevresel streslerle başa çıkmak için nasıl geliştiğine dair bazı bilgiler verebileceğini" ifade ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >