Bilim insanlarından açıklama: Türkiye'deki denizler 250 milyon yıl içinde yok olacak

Bilim insanlarından endişe verici açıklama: Türkiye'deki denizler yok olacak​
Bilim insanlarından endişe verici açıklama: Türkiye'deki denizler yok olacak​

ABD'deki Yale Üniversitesi ve Japonya'daki Deniz ve Yer Bilimleri Teknoloji Enstitüsü'nde görev yapan bilim insanlarının yaptıkları çalışmalar ülkemizin denizleriyle ilgili çok ciddi gelişmeleri açığa çıkardı.

Söz konusu bilim insanlarının yaptıkları çalışmalara göre; 250 milyon yıl içinde yaşanacak tektonik kaymaların, günümüzde ülkemiz topraklarının denize olan uzaklığını binlerce kilometrelere kadar çıkartacak.

Ayrıca söz konusu tektonik kaymalar üzerinde araştırmalarını sürdüren bilim insanları, yer kabuğunda yaşanacak kaymalar nedeniyle Asya ile Afrika ve Kuzey Amerika ile Güney Amerika kıtalarının birleşeceğini öngörüyorlar. Bunların dışında Asya ve Amerika kıtaları arasında bulunan Bering Boğazı'nın ortadan kalkacağı ve bu iki kıtanın kuzeyden itibaren birleşeceği tahmininde de bulunuyorlar.

Türkiye topraklarını etkileyecek tektonik kaymalar sonucunda Akdeniz küçük bir iç deniz haline gelecek ve Türkiye toprakları, ‘Amasia’ adı verilen yeni kıtanın iç kısımlarında kalacak. Daha önce de geleceğe dair bilimsel tahminlerde bulunan bilim insanları, yeryüzünde bulunan tüm binaları 1000 yıl içinde yok olacağını şu an olandan %29 daha fazla karbondioksit salınımı olacağını ifade etmişlerdi.

Bilim insanlarının bu konuda diğer bilimsel tahminleri ise şöyle: 50 bin yıl içinde Erie gölü kuruyacak ve Niagara Şelaleleri yok olacak. 5 milyon yıl içinde ise Y kromozomu giderek zayıflayacağından erkek cinsiyeti tamamen yok olacak. 1 milyar yıl sonra ise Güneş, günümüze göre %10 daha sıcak olacağı için tüm insanı ırkını yok edecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >