Bilim insanlarından inanılmaz keşif: 100 milyon yıllık, uzaylıya benzeyen böcek

Oregon Üniversitesi'nde görev yapan bilim insanları amber içinde korunan ve şimdiye kadar görülmemiş garip bir böcek türü keşfetti.

Olağan dışı yetenekleri ve üçgen biçiminde uzaylıya benzeyen bir kafası olan böcek 100 milyon yıllık. Dünya üzerinde 1 milyon tane kategorilendirilmiş böcek türü var ancak bu böceğe daha önce hiç rastlanmamıştı.

Böcekle ilgili bulgular Cretaceous Research dergisinde yayımlandı. Böceğin muhtemelen ağaç kabuğundaki çatlaklarda yaşayan, dinozorlar yakındayken beslenecek akarlar, solucanlar veya mantarlar arayan küçük ve kanatsız bir tür olduğu belirtildi. Bu garip türün oldukça korkutucu bir görüntüsü var.

Profesör George Poinar böcek hakkında; "Bu böcek, bildiğim diğer böcek türleriyle uyuşmayan bir takım özelliklere sahip. Böceğin belki de en ilginç fiziksel noktası, aşırı şişkin gözleri ve üçgen kafası. Bu yapı bilinen böceklerden epey farklı ve böcek, kafasını çevirerek yaklaşık 180 derecelik açıyla çevreyi görme olanağı bulabiliyor. Bu böceğin daha da garip yanı, başının uzaylı tasvirlerine benzemesi. Uzun boynu, iri gözleri ve garip başı ile böceğin, E.T'ye benzediğini düşündüm; hatta bu böceğin kafasına benzeyen bir Cadılar Bayramı maskesi bile hazırladım. Ancak çocuklar dehşete uğrayınca maskeyi çıkarmak zorunda kaldım" ifadelerini kullandı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >