Bilim Kurulu üyesinden sosyal medyadaki 'enjektör' iddialarına yanıt

Koronavirüs aşısını ilk vurulan kişi Sağlık Bakanı Koca oldu
Koronavirüs aşısını ilk vurulan kişi Sağlık Bakanı Koca oldu

Deneme aşamasında uygulanan enjektörlerin uçlarının kısa, dün Bilim Kurulu üyelerine yapılan aşı uçlarının uzun olması inaktif aşı değil de mRNA aşısı yapıldığı yönünde iddialara neden oldu. Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, iddialarla ilgili 'karalama haberi' diyerek olayın gerçek yüzünü anlattı.

Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, koronavirüs aşısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. CNN Türk canlı yayınında sosyal medyadaki 'enjektör' tartışmasına da değinen Doç. Dr. Kayıpmaz şunları söyledi:

"Bunlar karalama haberi"

"Sosyal medyada akşam bir tartışma vardı. Daha önce işte bu deneme aşamasında uygulanan enjektörlerin aşı uçlarının kısa olduğu, dün bize uygulanan aşı uçlarının uzun olduğu; efendim işte bizim bir inaktif aşıyı değil de mRNA aşısı olduğumuza yönelik bir karalama haberi vardı.

Aslında alakası yok. Bir tanesi hazır enjektörler halinde gelen formdu, onlar daha küçük iğneliydi. Bize uygulanan ise flakonların içinden çekildiği için uygun boyuttaki enjektörler kullanılıyordu. Tamamen aradaki fark bundan ileri geliyor. Artı bizim şu anda sadece aşı anlamında değil yaptığımız tüm enjeksiyonlarda, kullandığımız her türlü enjektör, şırınga dediğimiz eski ismiyle; tıbbi araç gereç, tek kullanımlık. Kullanıldıktan sonra özel kutularda muhafaza ederek atıyoruz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >