Bill Gates koronavirüs aşısı oldu

Bill Gates - Arşiv
Bill Gates - Arşiv

Aşı çalışmalarına yaptığı katkılarla bilinen ve dünyanın en zenginlerinden olan Bill Gates COVID-19 aşısı olduğunu açıkladı. Gates, "65 yaşında olmanın faydalarından biri de bu" diyerek esprili bir paylaşımda bulundu, kendini çok iyi hissettiğini söyledi.

Dünyanın en zenginlerinden Microsoft'un kurucusu Bill Gates, COVID-19'a karşı aşı oldu.


Bill Gates, koronavirüs (COVID-19) aşısının ilk dozunu aldığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Bill Gates, "65 yaşında olmanın faydalarından biri de COVID-19 aşısı için uygun olmam. Bu hafta ilk dozumu aldım ve harika hissediyorum. Bizi bu noktaya getiren tüm bilim insanlarına, deneme katılımcılarına, düzenleyicilere ve önde gelen sağlık çalışanlarına teşekkür ederiz" mesajını paylaştı.

Bill Gates ve aşı çalışmaları

Bill Gates ve Melinda Gates’in yönettiği Gates Vakfı, dünyanın ortak gündemi haline gelen koronavirüse karşı pek çok projeye destek sağlamış durumda.

2008 yılından itibaren Gates Vakfı'na servetlerinden yaklaşık 45 milyar dolar aktaran çift, koronavirüse karşı geliştirilen 4 projeye destek oldu.

Vakıf adına Pfizer'a ilk yatırım 2002 yılında yapılmıştı.

2019 yılında ise BioNTech’e 55 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirilmişti.

BioNTech, Gates Vakfı'nın dikkatini çeken tek Alman biyoteknoloji şirketi değil. Gates çiftinin yönettiği vakıf, 2015 yılında CureVac'a 52 milyon dolar yatırım yapmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >