Bill Gates'ten Mark Zuckerberg açıklaması: İyi iş çıkardı!

Bill Gates
Bill Gates

Bill Gates, geçen hafta mahkemeye çıkarak 500'e yakın soruya cevap veren Mark Zuckerberg hakkında gayet ılımlı konuştu... Zuckerberg'in yapması gerekeni yaparak iyi iş çıkardığını belirten Gates, bundan sonraki adımların büyük önem taşıdığını ifade etti.

Facebook, Cambridge Analytica raporundaki veri sızıntıları sebebiyle zor günler geçirmeye devam ediyor. Geçen hafta mahkemeye çıkarak 500'e yakın soruya cevap veren Mark Zuckerberg, teknoloji sektöründeki önemli isimler tarafından değerlendirilmeye devam ediliyor. Geçtiğimiz haftalardaSpaceX ve Tesla'nın Facebook sayfalarını silen Elon Musk, net bir duruş sergilemiş, akabinde Steve Wozniak da zehir zemberek açıklamalar yapmıştı. Son olarak "dünyanın en zenginler listesinde" tepede yer alan Bill Gates de konuyla alakalı önemli açıklamalarda bulundu.

Mark Zuckerberg'in geçen hafta sorgulanırken mahkemedeki hâli.
Mark Zuckerberg'in geçen hafta sorgulanırken mahkemedeki hâli.

Bill Gates: Mark Zuckerberg iyi iş çıkardı

Bill Gates, Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in geçtiğimiz hafta mahkemede yapması gerekeni yaparak iyi iş çıkardığını belirtti. Ama bundan sonra atılacak olan adımların büyük önem taşıdığını da özellikle ifade etti. Bill Gates aslında bu açıklamayla veri gizliliği konusunda kullanıcıların yüreğine su serpilmesi gerektiğinin altını çizdi. Gates'e göre Facebook, "insanların verileri hakkında kendilerini iyi hissetmelerini" sağlamalı.

Microsoft'un kurucusu artık işin bu boyuta ulaşmasıyla birlikte hem Facebook hem de Mark Zuckerberg'in çok önemli bir görev üstlendiğini belirtiyor. Peki ama nedir bu görev? Bu görev, sosyal medya ve veri korunması konularında şirketin çok önemli adımlar atarak sektöre yön vermesi. Gates, Zuckerberg'in bir lider olarak bu konuları tüm dünyaya anlatması gerektiğini ifade ediyor. Tabii bu demecin ardından Bill Gates'e herhangi bir tavsiyesi olup olmadığı da soruluyor. Gates, Zuckerberg'in artık odak noktasının bu konu olması gerektiğini vurgulayarak insanlara kendilerini iyi hissettirmeli konusunu tekrardan altını çiziyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >