Binali Yıldırım açıkladı: Olay kan davası

Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Başbakan Yıldırım, Erzurum'da İYİ Parti ilçe başkanının hayatını kaybetmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Bu seçimlerle ilgili değil, iki grup arasında devam eden bir kan davası olduğu anlaşılıyor." dedi.

Türkiye genelinde oy verme işlemi 17.00 itibariyle bitti. Başbakan Binali Yıldırım seçim sonrası ilk açıklamayı yaptı.

Yıldırım Erzurum'da hayatını kaybeden İYİ Parti Karaçoban İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz hakkında bilgi verdi. Yıldırım olayın seçimle ilgili olmadığını daha önce devam eden bir kan davası sebebiyle gerçekleştiğini belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşması: YSK'nın aylardan beri yaptığı hazırlıklar seçimin başarıyla ve sükunetle geçmesinin önemli sebeplerinden biridir. Ben YSK'ya görev alan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Erzurum'un Karaçoban ilçesinde bir hadise yaşandı. Bu seçimlerle ilgili değil, iki grup arasında devam eden bir kan davası olduğu anlaşılıyor.

Ne olmuştu?

Erzurum’un Karaçoban ilçesine bağlı Kopal beldesinde aralarında husumet bulunan iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.Edinilen bilgiye göre, Kopal beldesinde aralarında husumet bulunan iki aile oy kullanmaya gittiği sırada karşılaştı. Sözlü tartışma kavgaya dönüştü. Silahların da kullanıldığı kavgada 2 kişi hayatını kaybederken, biri ağır 7 kişi yaralandı. Olayın ardından Jandarma ve Özel Harekat ekipleri beldede güvenlik tedbirlerini artırırken, yaralılar Karayazı Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Ağır yaralı bir kişinin ise helikopter ambulansla Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiği öğrenildi.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >