Binlerce Fransız vatandaşı salgın nedeniyle yurt dışında mahsur kaldı

Dakar'da Air France önünde salgın nedeniyle bekleyen insanlar
Dakar'da Air France önünde salgın nedeniyle bekleyen insanlar

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, ülkenin koronavirüs kapsamında aldığı tedbirlerden dolayı 130 bin Fransız vatandaşının yurt dışında mahsur kaldığını açıkladı.

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, salgın neticesinde 130 bin Fransız vatandaşının ülkeye giriş yapamadığını aktardı. Bakan, hükümetin 130 bin kişinin ülkeye gelebilmesi için organize olmaya çalıştığını ifade etti.

"Bu 130 bin kişinin ulusal topraklarımıza gelebilmesi için çalışıyoruz." diyen Bakan, mahsur kalanlardan sakin ve sabırlı kalmasını istedi.

Fransız Dışişleri Bakanlığı perşembe günü yaptığı açıklamada, salgın nedeniyle seyahat kısıtlamaları uygulayan ülkelerden istisnai ticari uçuşlar için izin almaya çalıştıklarını duyurmuştu.

Bakanlık ayrıca hava yolu şirketlerine bilet fiyatlarında indirime gitme ve Fransa'ya uçuşlar düzenleme çağrısında bulunmuştu.

Öte yandan Bakanlık yurt dışında yaşayan Fransa vatandaşlarının acil durum çağrıları yapabilmesi için bir internet sitesini kullanıma açtı.

Fransa'da sokağa çıkma yasağı

  • Hükümet Sözcüsü Sibeth Ndiaye ise ülkedeki sokağa çıkma yasağı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ndiaye, evde kalma uygulamasının muhtemelen 15 günle sınırlı kalmayacağını ve nisan ayına uzatılacağını kaydetti. BFM televizyonuna konuşan Bakan, ülkedeki kısıtlamalara birçok kişinin uymadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da perşembe günü yaptığı açıklamada, insanların alınan tedbirleri hafife aldığını ifade etmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >