Binlerce lira harcamak yerine ucuz yollarla evi dekore etmenin 6 yolu

Dekorasyon
Dekorasyon

Ev dekorasyonuna binlerce lira harcamayın ufak ve pratik çözümler kullanın

Sürekli vakit geçirdiğiniz, eşinizi dostunuzu davet ettiğiniz evlerinizi güzelleştirmek ister misiniz? Muhtemelen herkes ister ama bunun için bir yığın para harcamak gerekir diye düşünüyor olabilirsiniz. Hemen bu düşünceyi aklınızdan çıkarın. Çünkü evleri dekore etmek aslında o kadar da pahalı bir şey değil. Bu yaratıcı çözümleri kullanırsanız insanların görünce hayretler içerisinde kalacağı bir eve sahip olmanız çok da zor değil. İçeriye adım atanın muhteşem tasarımlı bir evle karşılaşmasını isteyenlere ucuz ve pratik bir şekilde yapılacak 6 öneri.



Eski ahşap kapılar uzun süre kullanımdan dolayı eskiyerek kullanılamaz hale gelirler. Bundan dolayı da eski kapılar genelde ya sokağa atılır ya da üç paraya eskicilere satılır. Peki bu kapıları hiç raf olarak kullanmayı düşündünüz mü? Eğer elinizde varsa elinizdeki eski ahşap kapıyı, yoksa eskiciden çok ucuza alabileceğiniz eski kapıyı iyice temizleyip boyadıktan sonra raf olarak kullanabilirsiniz. Bu kapılar evlerinizin köşesinde çok estetik duracaktır.



Boş duvarlarla probleminiz varsa eğer buna da çok ucuza ve çok estetik bir çözüm var. Sevdiğiniz bir kitabın sayfasını alıp doğruca ozalitçiye koşun. Boş duvarınızın ölçülerine göre sevdiğiniz kitabın sevdiğiniz sayfasını bastırarak duvarınızı boydan boya o sayfa ile kaplayın. Göreceksiniz ki eviniz bir anda "kültürlenecek".



Saksılar genelde tek renk ve desensiz olurlar. Peki bu saksıların sıkıcılığına kayıtsız kalacak mısınız? Eğer ben bu sıkıcılığı bozarım diyorsanız o zaman elinize kalem, iplik, fırça vs almanızın zamanı geldi. Boş, düz ve sıkıcı saksıyı ister boyayın, ister üzerine örgü yapın isterseniz bir şeyler çizin. Göreceksiniz ki saksıların sıkıcılığı üzerinden atması evinize de yansıyacak.



Duvarlarınıza bir ton para harcayarak saat almanıza gerek yok. Kendi saatinizi kendiniz yapın. Mobilyalarınıza uyumlu bir tahta parçası, bir resim paleti veya bir kitabınızı alıp üzerine her yerde bulabileceğiniz ve kurulumu çok basit saat mekanizmasını yerleştirin. Böylece yaptığınız şey hem el emeği göz nuru olacak hem de başkalarında kesinlikle olmayan bir duvar saatine sahip olacaksınız.



Şimdi sıra askılığa geldi. Tabi ki bir ton para verip portmanto almanıza gerek yok. Kendi el becerinizi kullanarak hem yaratıcı hem de estetik bir askılığa sahip olabilirsiniz. Bunun için bir marangoza gidip 4 parça tahta almanız yeterli. Sonra da ağaçlık bir alana giderek yerdeki odun parçalarını toplamanız gerekecek. Toplamda 8-10 parça odunu daha önceden satın aldığınız tahtayla birleştirince ortaya mükemmel bir askılık çıkmış olacak. Ormanda içinize çektiğiniz oksijen de kısa günün karı olacak.



Kaynak: Bright Side










Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >