BioNTech aşısı Türkiye'de uygulanmaya başlandı

Arşiv
Arşiv

Türkiye'de aşılama çalışmalarına BioNTech aşısı da dahil oldu. Bu kapsamda BioNTech aşılarının birinci dozları bugün saat 10.00 itibari ile Türkiye'de uygulanmaya başlandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "2 milyon 800 bin doz BioNTech aşısı elimizde. Bu aşı her ilde belli hastanelerde uygulanacak" demişti. BioNTech aşılarının birinci dozları bugün vatandaşlara uygulanmaya başlandı.

Özel odalarda eksi 80 derecede saklanıyor

Türkiye'ye getirilen ve Sağlık Bakanlığı depolarına yerleştirilen 2,8 milyon doz BioNTech aşısı, tasarlanan özel odalarda eksi 80 derecede saklanıyor.

Sevk edilen aşı sayısı nisanda 4,5 milyon doza ulaşacak. Ayrıca 30 milyon doz için firma ile opsiyonlu anlaşma sağlandı. Firmanın üretim kapasitesinin artmasıyla aşının Türkiye'ye getirilme çalışmaları da devam edecek.

Aşı randevusu alınırken tercih yapılabilecek

  • Vatandaşlar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden aşı randevusu alınırken Sinovac veya BionTech aşısını tercih edebilecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çarşamba günü gerçekleştirilen Bilim Kurulu Toplantısının ardından, aşı tedarik sürecini toplumun yakından izlediğini söyledi.

Koca, "Aşılamayı hızlandırmak için Sinovac, Biontech gibi aşıların yanı sıra artık yeni tedarik kaynaklarımız var. Farklı üreticilerle görüşmelerimiz sonucunda, yakında daha büyük alım potansiyeline sahip olacağız." ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >