Bir oyunu sıkılmadan ne kadar oynayabilirsiniz?

Herkes oyun oynamayı sever. Ama bazı insanlar bunu birazcık abartıyor. Siz bir bilgisayar oyununu ne kadar oynayabilirsiniz?

Darren Bland tam bir oyun delisi. Ama diğerleri gibi değil, o tek bir oyuna tutkun: Football Manager.

Bland, Türkiye'de de popüler bir oyun olan Football Manager oyununu oynamayı biraz abartarak, hiç takım değiştirmeden İtalya'nın Fiorentina takımıyla 154 sezon oynadı.

Darren Bland'ın saplantılı durumu Guinness tarafından ödüllendirildi ve 'en uzun süre tekli Football Manager oyunu oynayan kişi' olarak rekorlar kitabına girdi.

Oyunu bıraktığında ise FM'deki yaşı 185, yıl 2163'tü. Darren Bland'ın 154 sezonu toplam 173 gün 16 saat 51 dakikada oynadı.

Bland oyundaki stratejisini ise 'Oyuncuları ucuza alıp pahalıya satma' olarak açıkladı. FM 2010'da 154 sezon geçiren oyun tutkunu en yüksek bonservisli transferi için 1 Temmuz 2040'ta takımına kattığı oyunun Luis Tejedor olmuş.

FM tutkunu Darren Bland'ın içine oturan bir durum var. Bland koyu bir Liverpool taraftarı, ancak oyunda geçirdiği 154 sezon boyunca ne zaman Liverpool'a teknik direktörlük için başvursa ret cevabı almış.

Darren Bland'ın oyunu bırakma sebebi ise sıkılması değil. Oyunun yüklü olduğu bilgisayara sıvı döküldüğü için kullanılamaz hale gelmesi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >