Herhangi bir yarışmaya katılmayıp sinemanın yıldızı olmuş 6 ünlü isim

Fatma Girik ve Türkan Şoray, Türk sinemasının dört büyük kadın oyuncusu olarak kabul ediliyor

Türk sinemasının jön ve jöndamlarının genellikle belirli bir yarışmadan seçildikleri bilinir. Biz sizlere bu içeriğimiz içerisinde, yarışmaya katılmadan derece alan yıldız olabilmeyi başarmış isimleri derledik.

Kanun Namına filmiyle başlayan Yeşilçam dönemi, devam eden sürecinde birbirinden önemli isimleri sinemaya kazandırdı.

Çoğunluğu sinema artisti yarışmalarına katılmış olsa da, bazı isimler tiyatrodan veya figüranlıktan yükselip bir yıldız olmayı başarmıştı.

Sizler için, herhangi bir yarışmaya katılmadan sinemanın önemli isimleri olmayı başarmış isimleri derledik.

Perihan Savaş

                                    Şehir Tiyatroları kökenli olan Perihan Savaş, 15 yaşında dahil olduğu sinemada 200'e yakın filmde başrol oynadı. Savaş'ı şimdilerde Çukur dizisinde izliyoruz.
Perihan Savaş Şehir Tiyatroları kökenli olan Perihan Savaş, 15 yaşında dahil olduğu sinemada 200'e yakın filmde başrol oynadı. Savaş'ı şimdilerde Çukur dizisinde izliyoruz.
İzzet Günay

                                    Tiyatro sanatçısı olan Günay, Yeşilçam'a geçiş döneminde tiyatrodan sinemaya dahil olan isimlerden birisi oldu. Sinemanın büyük jönlerinden Günay, uzun süredir herhangi bir projede yer almıyor.
İzzet Günay Tiyatro sanatçısı olan Günay, Yeşilçam'a geçiş döneminde tiyatrodan sinemaya dahil olan isimlerden birisi oldu. Sinemanın büyük jönlerinden Günay, uzun süredir herhangi bir projede yer almıyor.
Fatma Girik

                                    Türk sinemasının 4 büyük kadın oyuncusundan biri olarak kabul edilen Girik, son dönemde herhangi bir projede yer almasa da sinemaya figüranlıkla başlayan isimlerden oldu.
Fatma Girik Türk sinemasının 4 büyük kadın oyuncusundan biri olarak kabul edilen Girik, son dönemde herhangi bir projede yer almasa da sinemaya figüranlıkla başlayan isimlerden oldu.
Kartal Tibet

                                    Türk sinemasının büyük jönlerinden Kartal Tibet, tiyatrodan sinemaya geçen isimlerden biriydi. Tibet, başlarda başarılı olamayacağı söylense de büyük filmlerin aranan ismi olmayı başardı.
Kartal Tibet Türk sinemasının büyük jönlerinden Kartal Tibet, tiyatrodan sinemaya geçen isimlerden biriydi. Tibet, başlarda başarılı olamayacağı söylense de büyük filmlerin aranan ismi olmayı başardı.
Türkan Şoray

                                    Türk sinemasının dört büyük kadın oyuncusundan birisi olan Şoray, ziyaret ettiği bir film setinde keşfedilerek sinemaya dahil olan bir isim. Şoray, Dünya genelinde en çok filmde rol alan tek aktris olma özelliğini taşıyor.
Türkan Şoray Türk sinemasının dört büyük kadın oyuncusundan birisi olan Şoray, ziyaret ettiği bir film setinde keşfedilerek sinemaya dahil olan bir isim. Şoray, Dünya genelinde en çok filmde rol alan tek aktris olma özelliğini taşıyor.
Sadri Alışık

                                    Tiyatro kökenli olan Alışık, sinemada kendi sesiyle oynayan ender isimlerden biri olma özelliği de taşıyor. Alşık'ın kendi adına bir tiyatrosu ve okulu da bulunuyor.
Sadri Alışık Tiyatro kökenli olan Alışık, sinemada kendi sesiyle oynayan ender isimlerden biri olma özelliği de taşıyor. Alşık'ın kendi adına bir tiyatrosu ve okulu da bulunuyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >