Birleşmiş Milletler resmen değiştirdi: 'Turkey' yerine 'Türkiye' kullanılacak

Arşiv
Arşiv

Birleşmiş Milletler, Türkiye'nin talebi üzerine yabancı dillerde 'Turkey' olarak kullanılan ülke adını 'Türkiye' olarak değiştirdi. Buna göre, uluslararası her türlü faaliyet ve yazışmalarda 'Türkiye' ibaresi yer alacak.

Dişişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün yaptığı paylaşımda "BM Genel Sekreteri'ne bugün gönderdiğim mektupla ülkemizin BM nezdinde yabancı dillerdeki adını da ' Türkiye' olarak tescil ediyoruz. Hayırlı olsun" demişti.

"Her türlü faaliyet ve yazışmalarda 'Türkiye' ibaresi kullanılacak"

Çavuşoğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi: Türkiye'nin uluslararası ticarette gururu olan ürünleri, 'Türkiye' ibaresiyle tanıtılıp, dünyayla buluşturulacak. Bu çerçevede, 'Türkiye' markasını güçlendirme çalışmaları kapsamında, başta diğer devletler ve uluslararası kurum, kuruluşlarla resmi ilişkilerde olmak üzere, her türlü faaliyet ve yazışmalarda, 'Turkey', 'Turkei', 'Turquie' ve benzeri ibareler yerine 'Türkiye' ibaresi kullanılacak.

Mektup BM'ye ulaştı

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Türkiye'nin yabancı dillerdeki isminin "Türkiye" olarak değiştirilmesine yönelik Genel Sekreter Antonio Guterres'e gönderdiği mektubu aldıklarını söyledi. Dujarric, ülke isminin değiştirilmesinin mektubun alındığı andan itibaren geçerli olduğunu belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >