Birol Güven'den Yılmaz Erdoğan'a 'Netflix' tepkisi

Birol Güven.
Birol Güven.

Yapımcı Birol Güven, Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği Organize İşler 2 : Sazan Sarmalı'nın Netflix'te yayınlanmasına tepki gösterdi. Bildiri yayınlayan yapımcı Güven yaşanan sinema krizine değinerek, ''Salon işletmecilerinin yanındayız'' dedi.

Sinema krizinin son bulmasının ardından vizyona giren en iddialı yapım; yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan'ın yaptığı Organize İşler 2: Sazan Sarmalı olmuştu. Filmin bu başarısı dijital yayın platformu olan Netflix'in gözünden kaçmadı. Sosyal medya hesabından yapan yayın platformu Sazan Sarmalı'nı ekrana getirdi.

Daha önce konuşmuş

Yılmaz Erdoğan sinema salonu işletmecileriyle yaşanan sorun sebebiyle yeni filmi Organize İşler 2: Sazan Sarmalı'nın vizyon tarihini ertelemişti. Erdoğan, bununla ilgili açıklama yaptığı sırada Netflix'le de görüşme halinde olduklarını söylemişti. 1 Şubat'ta vizyona giren filmin,yapılan açıklamayla beraber Netflix'te de yayınlandı.

Organize İşler 2: Sazan Sarmalı ekibi.
Organize İşler 2: Sazan Sarmalı ekibi.

Birol Güven'den tepki

Yapımcı Birol güven Netflix'in Sazan Sarmalı'nı yayınlamasına tepki gösterdi. Güven bu konuyla alakalı sosyal medya hesabından açıklama yaparak bir bildiri yayınladı.

'Sektörün özgürlüğü kalmaz'

Güven, "Televizyon ve Sinema Film Yapımcıları Meslek Birliği olarak bir filmi vizyondayken aynı anda dijital platformlarda da gösterime sokmanın sinema sektörümüze telafisi mümkün olmayan zararlar vereceğini düşünüyoruz. Çok uzun bir süredir yeni sinema yasası için verdiğimiz mücadele öncelikle sinemamızın geleceği içindi. Bilet geliri olmayan, sinema işletmecilerinin ekonomik sıkıntı içinde olduğu bir sinema sektörünün ne geleceği olur ne de özgürlüğü"dedi.

Birol Güven, yaşanan sinema krizinde salon işletmecilerinin yanında olduklarını söyledi.
Birol Güven, yaşanan sinema krizinde salon işletmecilerinin yanında olduklarını söyledi.

'Salon işletmecilerinin yanındayız'

Açıklamalarını sürdüren Birol Güven, "15 Şubat 2019 tarihinde ortaya çıkan yeni durum tüm sektörümüzü olduğu gibi bizi de şaşkınlık içinde bırakmıştır. Tek söyleyebileceğimiz şudur; bu Televizyon ve Sinema Film Yapımcıları Meslek Birliğinin ortak kararı değildir, BKM adlı üyemizin kendi ticari kararıdır. Birliğimiz bu kararı yanlış bulmakta ve milli sinemamız için çok kötü bir gelişme olarak değerlendirmektedir. TESİYAP olarak sinemanın herhangi bir bileşenini dışarıda bırakan hiçbir gelişmeyi onaylamıyor ve "film, sinema salonlarında izlenir " felsefesiyle salon işletmecilerinin yanında olduğumuzu kamuoyuna duyururuz" ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >