Bitcoin, 20 dakikada 400 dolar değerlendi!

​Bitcoin, 20 dakikada 400 dolar değerlendi!
​Bitcoin, 20 dakikada 400 dolar değerlendi!

2018 yılını büyük dalgalanmalarla geçiren ve yatırımcılarını sürekli olarak şaşırtmayı başaran Bitcoin, yılın en süratli yükselişini ortaya koydu. Haftalar boyunca 6.600 dolar barajını geçemeyen kripto para, ani yükseliş ile bu barajın üzerine çıkmayı başardı.

Piyasa değeri noktasında dünyanın en değerli ve en çok iştirake sahip kripto para birimi konumunda yer alan Bitcoin, piyasa genelinde en son yaşanan düşüş dalgalanması esnasındaki kararlılığıyla şaşırttı. Kripto para yükselişe geçemese de, genel piyasa değeri içindeki payının sürekli olarak arttığına şahit oluyoruz. Bu durum da yatırımcılar için Bitcoin’e duyulan güvenin azalmasını önlüyor. Bitcoin, bu gece yarısı 04.00’ten itibaren yaşanan yükseliş trendiyle birlikte net 423 dolar değer kazandı. Aynı yükseliş sırasında Bitcoin’in değeri %6.6 oranıyla artışa geçti. Şu an CoinDesk.com verilerine göre 6.804 dolar seviyesinde olan Bitcoin, ABD’nin menkul kıymetler piyasasıyla ilgilenen SEC’in Bitcoin ETF kararıyla eş zamanlı olarak geldi. Bu karar, yatırımcıları olumlu yönde etkileyip yatırıma yönlendirmiş dahi olabilir.

Bitcoin'in gece yarısı gerçekleştirdiği 400 dolarlık yükseliş grafiklere de bu şekilde yansıdı.
Bitcoin'in gece yarısı gerçekleştirdiği 400 dolarlık yükseliş grafiklere de bu şekilde yansıdı.

Büyüme, tüm kripto para piyasası için geçerli oldu

SEC tarafından verilecek, borsada işlem gören fon anlamına gelen ETF kararı, 2018 yılı ve sonrası için kripto para piyasaları tarafında oldukça büyük bir önem ihtiva ediyor. Tüm bu gelişmeler ışığında Amerika Birleşik Devletleri piyasası içerisinde Bitcoin borsada işlem görmeye başlayabilir. Her şey SEC’in kararına bağlı olsa da bu konudaki olumlu adımlar daha önce ertelenmişti. Bitcoin’in olumlu hareketlenmesi diğer kripto para birimlerine de olumlu olarak yansıdı. Şu anda kripto para piyasasının toplam değeri 217 milyar doların üzerinde. Bunun 117 milyar dolarlık kısmını Bitcoin tek başına karşılıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >