Bitcoin yeniden 10 bin dolar seviyesini aştı

Bitcoin
Bitcoin

Birkaç aydır yaşanan düşüş yatırımcıları korkutmuştu ama Bitcoin dün akşam itibariyle tekrardan 10 bin dolar seviyesinin üzerine çıktı.

Son birkaç aydır hem Bitcoin hem de diğer dijital para birimlerinde yaşanan önemli düşüşler, her zaman olduğu gibi akıllara "Bitcoin balon mu?" sorularını getirmişti. Buna karşılık tecrübeli yatırımcılar sakin kalmayı başarmış ve Bitcoin'in tekrardan eski seviyelerine geleceğini ifade etmişti. Geçtiğimiz yıllarda da benzer düşüşlerin yaşandığının altını çizen deneyimli yatırımcılar, 2011 ve 2014 yılları arasında toplamda %90'lık bir değer kaybı yaşandığını örnek göstermişti.

10 bin doları aştı!

Elbette bir yandan da Bitcoin hakkında olumlu gelişmeler devam ediyor. Devlet ve büyük şirketlerin attığı önemli adımlar, kripto para piyasasını önemli oranda etkiliyor. Dolayısıyla hem yapılan açıklamalar hem de yeni anlaşmalar Bitcoin'in yeniden 10 bin dolar seviyesine yükselmesi için önemli bir katkı sağladı.

Ama yatırımcıları heyecanlandıran bu durumun tekrar tersine döneceği ve bir kez daha 5000 dolar bandını gördükten sonra çok büyük bir sıçrama yapacağını söyleyenler de var. Dolayısıyla şu anda büyük yatırımcılar beklemeyi tavsiye ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >