Bitcoin'de artış devam ediyor: Tüm zamanların rekorunu kırdı

Arşiv
Arşiv

Bitcoin son dönemdeki hızlı yükselişine devam ediyor. Bitcoin tüm zamanların rekorunu kırarak bu sabah 28 bin dolara kadar yükseldi.

Bitcoin fiyatı bir günde üç bin dolardan fazla yükselerek 28 bin dolar seviyesinin üzerini gördü. Artan yatırımcı ilgisinin ve koronavirüs salgının devam etmesinin yarattığı belirsizliğin etkisi ile yükselen Bitcoin fiyatı 28 bin 352,63 dolar seviyesini gördü.

Yılın başından beri yükselişi yüzde 279'u aştı

Bitcoin fiyatı şu sıralarda düne göre 2 bin 534,75 dolar/ons artışla 27 bin 689 dolar seviyesinden işlem görüyor. Son 24 saatte yüzde 9,72 artış gösteren Bitcoin fiyatının yılın başından bu yana yükselişi yüzde 279,10’a ulaştı.

Dolaşımdaki Bitcoin miktarı 512 milyar dolara ulaşırken, toplam kripto para piyasası içinde payı da yüzde 65’e yükseldi.

"32 bin dolara kadar yükselebilir"

TechCrunch tarafından yayınlanan rapora göre, ABD yönetiminin finansal teknoloji ve blokzincir sektörüne, sektörün lehine yeni düzenlemeler getireceği beklentileri de kriptoparalara destek veriyor. Analistler, 27 bin dolar seviyesini aşan Bitcoin fiyatının 32 bin dolar seviyesini kadar yükselebileceğine de dikkat çekiyorlar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >