Bizim güzel ülkemiz… Böyle çok daha güzeliz!

Yenikapı'daki tarihi mitingde neler oldu? Liderler ne dedi? Hangi ünlü isimler oradaydı? Kaç kişi geldi? Miting ile ilgili tüm detaylar burada

Dün Türkiye 15 Temmuz'daki hain girişime çok güzel bir cevap verdi. Tek yürek olan, farklı görüşten 5 milyon kişi Yenikapı'da meydanı doldurdu, düşmanlara gözdağı verdi.

Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar gibi siyasi kişilerinden yanında magazin dünyasından birçok ünlü katıldı.

Liderler ne dedi?

                                    
                                    
                                    CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yenikapı'daki konuşmasında “79 milyon olarak hepimizin gazası mübarek olsun. Darbe girişimine maruz kalan her şehrimizin gazası mübarek olsun. Tüm farklılıklarını bir kenara bırakarak dünyayı kendine hayran bırakan tüm vatandaşlarımızın gazası mübarek olsun” dedi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten 96 yıl sonra Yenikapı Meydanı'ndan millete “Ey millet sen esaret ve zillet kabul eder misin?” diye sordu. Toplanan 5 milyon kişiden "Hayır" cevabı alan Erdoğan 'İşte melese bu' dedi.
Liderler ne dedi? CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yenikapı'daki konuşmasında “79 milyon olarak hepimizin gazası mübarek olsun. Darbe girişimine maruz kalan her şehrimizin gazası mübarek olsun. Tüm farklılıklarını bir kenara bırakarak dünyayı kendine hayran bırakan tüm vatandaşlarımızın gazası mübarek olsun” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten 96 yıl sonra Yenikapı Meydanı'ndan millete “Ey millet sen esaret ve zillet kabul eder misin?” diye sordu. Toplanan 5 milyon kişiden "Hayır" cevabı alan Erdoğan 'İşte melese bu' dedi.

                                    
                                    
                                    İDAMI ONAYLARIM

Miting meydanından gelen idam esleri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan “Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olduğuna göre, sizler de idam talebinde bulunduğunuza göre, bunun kararını verecek olan merci, Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Meclisimiz böyle bir kararı verdikten sonra, atılacak adım bellidir. Onamaksa, Meclis'ten gelen böyle bir kararı, ben peşinen ifade ediyorum, onarım. Biz Avrupa'da şurada burada idam yokmuş, Amerika'da, Japonya'da Çin'de dünyanın büyük bir çoğunluğunda var. Burada 84'e kadar vardı, sonra kaldırıldı. Bu millet, egemenlik kayıtsız şartsız milletin olduğuna göre, eğer böyle bir kararı veriyorsa öyle zannediyorum ki siyasi partiler de bu karara uyacaktır” şeklinde konuştu.

"ÇARŞAMBA GÜNÜ NOKTAYI KOYUYORUZ"

Erdoğan “Bu akşam demokrasi nöbetine bir virgül koyuyoruz. Çarşamba akşamı noktayı koyacağız. Bu akşam sadece virgül, çarşamba akşamı nokta." dedi.
İDAMI ONAYLARIM Miting meydanından gelen idam esleri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan “Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olduğuna göre, sizler de idam talebinde bulunduğunuza göre, bunun kararını verecek olan merci, Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Meclisimiz böyle bir kararı verdikten sonra, atılacak adım bellidir. Onamaksa, Meclis'ten gelen böyle bir kararı, ben peşinen ifade ediyorum, onarım. Biz Avrupa'da şurada burada idam yokmuş, Amerika'da, Japonya'da Çin'de dünyanın büyük bir çoğunluğunda var. Burada 84'e kadar vardı, sonra kaldırıldı. Bu millet, egemenlik kayıtsız şartsız milletin olduğuna göre, eğer böyle bir kararı veriyorsa öyle zannediyorum ki siyasi partiler de bu karara uyacaktır” şeklinde konuştu. "ÇARŞAMBA GÜNÜ NOKTAYI KOYUYORUZ" Erdoğan “Bu akşam demokrasi nöbetine bir virgül koyuyoruz. Çarşamba akşamı noktayı koyacağız. Bu akşam sadece virgül, çarşamba akşamı nokta." dedi.
BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM

                                    
                                    
                                    Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde halka seslenen Başbakan Binali Yıldırım "Siyasette meydana gelen bu birlikteliği bozmayacağız. Uzlaşmayı, işbirliğini daha da güçlendireceğiz" mesajı verdi. 

 15 TEMMUZ İKİNCİ KURTULUŞ SAVAŞIDIR

 Yıldırım 15 Temmuz'un bir işgal girişimi olduğunu söyleyerek “FETÖ'nün hainlerinin ihtilal teşebbüsüyle karşı karşıya kaldık. Asker kıyafetindeki teröristler millete kan kustu. Bu aziz millet 81 ilde hep birden şunu söyledi: Toprağın üzerinde şerefsiz yaşamaktansa toprağın altında şerefle yatarız, şehit oluruz gazi oluruz. Çanakkale'de destan yazan millet 15 Temmuz destanı yazdı. 15 Temmuz ikinci kurtuluş savaşıdır. Bugün bu topraklarda bir olarak yaşıyoruz. Bu topraklara Haçlı seferleri yaptılar. Ankara savaşında bize fetret yaşattılar. Biz oradan bir cihan devleti olarak doğduk.” dedi.

 "FETÖ LİDERİ GELECEK, HESAP VERECEK"

 Başbakan Yıldırım Yenikapı'da “Bir olursak aşamayacağımız hiçbir engel yok. Ekonomiyi daha da büyüteceğiz, dostlarımızı çoğaltacağız. Türkiye'nin mikroplarından temizlendiği gündür 15 Temmuz. Devleti kilitleyen, ekonomiyi daraltan unsurları teker teker ortadan kaldırıyoruz. FETÖ lideri Türkiye'ye gelecek, hesabını verecektir. Millet size minnet borçludur” ifadelerini kullandı.

 Başbakan konuşmasında, Nazım Hikmet'in "Emret ki ölelim, emret. Güneşi içiyoruz sesinde. Akın var güneşe akın. Güneşi zapt edeceğiz, güneşin zaptı yakın" dizelerine yer verdi.
BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde halka seslenen Başbakan Binali Yıldırım "Siyasette meydana gelen bu birlikteliği bozmayacağız. Uzlaşmayı, işbirliğini daha da güçlendireceğiz" mesajı verdi. 15 TEMMUZ İKİNCİ KURTULUŞ SAVAŞIDIR Yıldırım 15 Temmuz'un bir işgal girişimi olduğunu söyleyerek “FETÖ'nün hainlerinin ihtilal teşebbüsüyle karşı karşıya kaldık. Asker kıyafetindeki teröristler millete kan kustu. Bu aziz millet 81 ilde hep birden şunu söyledi: Toprağın üzerinde şerefsiz yaşamaktansa toprağın altında şerefle yatarız, şehit oluruz gazi oluruz. Çanakkale'de destan yazan millet 15 Temmuz destanı yazdı. 15 Temmuz ikinci kurtuluş savaşıdır. Bugün bu topraklarda bir olarak yaşıyoruz. Bu topraklara Haçlı seferleri yaptılar. Ankara savaşında bize fetret yaşattılar. Biz oradan bir cihan devleti olarak doğduk.” dedi. "FETÖ LİDERİ GELECEK, HESAP VERECEK" Başbakan Yıldırım Yenikapı'da “Bir olursak aşamayacağımız hiçbir engel yok. Ekonomiyi daha da büyüteceğiz, dostlarımızı çoğaltacağız. Türkiye'nin mikroplarından temizlendiği gündür 15 Temmuz. Devleti kilitleyen, ekonomiyi daraltan unsurları teker teker ortadan kaldırıyoruz. FETÖ lideri Türkiye'ye gelecek, hesabını verecektir. Millet size minnet borçludur” ifadelerini kullandı. Başbakan konuşmasında, Nazım Hikmet'in "Emret ki ölelim, emret. Güneşi içiyoruz sesinde. Akın var güneşe akın. Güneşi zapt edeceğiz, güneşin zaptı yakın" dizelerine yer verdi.
MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ

                                    
                                    
                                    Mitingde konuşan MHP Lideri Bahçeli “Alim ve hoca görünümlü bir terörist, sığındığı Pennsylvania'dan getirdiği beddua seanslarıyla, nefret söylemleriyle, öfke nöbetleriyle cinayet örgütüne Türkiye'ye 'vur' emri verdi. İblis'e ruhunu satan bu vaiz, Müslüman görünümlü bu Voyvoda, ihanetle, Türk ve Türkiye düşmanlığıyla doruğa çıktı, fitne ve münafıklıkta rekor kırdı. Haçlı emellerinin taşıyıcılığını yapan FETÖ, Türkiye'nin kalbine nişan aldı” dedi.

 SİZ TÜRK MİLLETİSİNİZ ÇÜNKÜ SİZ TÜRKİYE'SİNİZ

 Bahçeli konuşasının devamında “15 Temmuz'da tankın önüne milli vicdan dikildi. Demokrasinin namusunu sizler korudunuz. Milli sipere sizler yattınız. Helal süt içmiş hangi vatan evladı 15 Temmuz akşamındaki böyle bir tablo karşısında suskun kalabilirdi? Yeri geldi tankın önüne yattınız yeri geldi kurşunların üzerine gül bahçesine girer gibi yürüdünüz. Çünkü siz Türk milletisiniz çünkü siz Türkiye'siniz.” ifadesini kullandı.
MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ Mitingde konuşan MHP Lideri Bahçeli “Alim ve hoca görünümlü bir terörist, sığındığı Pennsylvania'dan getirdiği beddua seanslarıyla, nefret söylemleriyle, öfke nöbetleriyle cinayet örgütüne Türkiye'ye 'vur' emri verdi. İblis'e ruhunu satan bu vaiz, Müslüman görünümlü bu Voyvoda, ihanetle, Türk ve Türkiye düşmanlığıyla doruğa çıktı, fitne ve münafıklıkta rekor kırdı. Haçlı emellerinin taşıyıcılığını yapan FETÖ, Türkiye'nin kalbine nişan aldı” dedi. SİZ TÜRK MİLLETİSİNİZ ÇÜNKÜ SİZ TÜRKİYE'SİNİZ Bahçeli konuşasının devamında “15 Temmuz'da tankın önüne milli vicdan dikildi. Demokrasinin namusunu sizler korudunuz. Milli sipere sizler yattınız. Helal süt içmiş hangi vatan evladı 15 Temmuz akşamındaki böyle bir tablo karşısında suskun kalabilirdi? Yeri geldi tankın önüne yattınız yeri geldi kurşunların üzerine gül bahçesine girer gibi yürüdünüz. Çünkü siz Türk milletisiniz çünkü siz Türkiye'siniz.” ifadesini kullandı.
CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU

                                    
                                    
                                    Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "15 Temmuz darbe girişiminden ben dahil bütün siyasilerin bu musibetten ders çıkarması lazım" dedi.

 Kılıçdaroğlu, "240 şehidimiz var, 240 aslanımızı toprağa verdik, 240 demokrasi şehidimize Allah'tan gani gani rahmet diliyorum. Onlar bizim demokrasi tarihimizdeki altın sayfalarda yerlerini aldılar. Onları unutmayacağız ve unutturmayacağız, demokrasinin kahramanlarıdır onlar." şeklinde konuştu.

 CHP lideri, "Eğer bugün Cumhuriyet olmasaydı, Sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olamazdı. Eğer bugün Cumhuriyet olmasaydı Sayın Karaman TBMM Başkanı olamazdı. Eğer bugün Cumhuriyet olmasaydı Sayın Binali Yıldırım Başbakan olamazdı. Eğer bugün Cumhuriyet olmasaydı, Anadolu'nun kuş uçmaz köyünde doğan Kemal Kılıçdaroğlu CHP'ye Genel Başkan olamazdı. Cumhuriyet bu kadar değerli, bu kadar önemlidir. O nedenle de hepimiz Cumhuriyete ve demokrasiye birlikte sahip çıkacağız." dedi.
CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "15 Temmuz darbe girişiminden ben dahil bütün siyasilerin bu musibetten ders çıkarması lazım" dedi. Kılıçdaroğlu, "240 şehidimiz var, 240 aslanımızı toprağa verdik, 240 demokrasi şehidimize Allah'tan gani gani rahmet diliyorum. Onlar bizim demokrasi tarihimizdeki altın sayfalarda yerlerini aldılar. Onları unutmayacağız ve unutturmayacağız, demokrasinin kahramanlarıdır onlar." şeklinde konuştu. CHP lideri, "Eğer bugün Cumhuriyet olmasaydı, Sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olamazdı. Eğer bugün Cumhuriyet olmasaydı Sayın Karaman TBMM Başkanı olamazdı. Eğer bugün Cumhuriyet olmasaydı Sayın Binali Yıldırım Başbakan olamazdı. Eğer bugün Cumhuriyet olmasaydı, Anadolu'nun kuş uçmaz köyünde doğan Kemal Kılıçdaroğlu CHP'ye Genel Başkan olamazdı. Cumhuriyet bu kadar değerli, bu kadar önemlidir. O nedenle de hepimiz Cumhuriyete ve demokrasiye birlikte sahip çıkacağız." dedi.
HANGİ ÜNLÜLER KATILDI?

                                    
                                    
                                    Yenikapı'daki tarih günde vatandaşların yanında çok sayıda ünlü isim de vardı. Mitinge katılan ünlüler arasında Kıvanç Tatlıtuğ, Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Kenan İmirzalıoğlu, Yılmaz Erdoğan, Arda Turan, Hande Yener, Ümit Besen, Mustafa Sandal, İpek Acar, İrem Derici, Rafet El Roman, Enbe Orkestrası, Ferhat Göçer, Hayko Cepkin, Burcu Güneş, Kibariye, Özgün, Ahmet Özhan, Ziynet Sali, Türkan Şoray gibi yüzlerce isim vardı.
HANGİ ÜNLÜLER KATILDI? Yenikapı'daki tarih günde vatandaşların yanında çok sayıda ünlü isim de vardı. Mitinge katılan ünlüler arasında Kıvanç Tatlıtuğ, Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Kenan İmirzalıoğlu, Yılmaz Erdoğan, Arda Turan, Hande Yener, Ümit Besen, Mustafa Sandal, İpek Acar, İrem Derici, Rafet El Roman, Enbe Orkestrası, Ferhat Göçer, Hayko Cepkin, Burcu Güneş, Kibariye, Özgün, Ahmet Özhan, Ziynet Sali, Türkan Şoray gibi yüzlerce isim vardı.
Acun - Fatih Terim - Yıldırım Demirören
Acun - Fatih Terim - Yıldırım Demirören
Çağatay Ulusoy
Çağatay Ulusoy
Çağatay Ulusoy-Sinem Kobal-Kıvanç Tatlıtuğ-Kenan İmirzalıoğlu
Çağatay Ulusoy-Sinem Kobal-Kıvanç Tatlıtuğ-Kenan İmirzalıoğlu
Hülya Koçyiğit
Hülya Koçyiğit
İbrahim Tatlıses
İbrahim Tatlıses
Işın Karaca
Işın Karaca
Mustafa Ceceli
Mustafa Ceceli
Özcan Deniz
Özcan Deniz
Yılmaz Erdoğan - Kenan Doğulu
Yılmaz Erdoğan - Kenan Doğulu
RAKAMLARLA YENİKAPI

                                    
                                    
                                    Yenikapı'daki tarihi günde, siyasi liderler dışında yaklaşık olarak 5 milyon kişi vardı.

 25 bin polis görev yaptı. Denizden sahil güvenlik ve deniz polisi botlarla, havadan ise 2 helikopter güvenlik tedbiri aldı. 165 metal detektörlü kapı ile 22 adet X-Ray cihazı kuruldu.
RAKAMLARLA YENİKAPI Yenikapı'daki tarihi günde, siyasi liderler dışında yaklaşık olarak 5 milyon kişi vardı. 25 bin polis görev yaptı. Denizden sahil güvenlik ve deniz polisi botlarla, havadan ise 2 helikopter güvenlik tedbiri aldı. 165 metal detektörlü kapı ile 22 adet X-Ray cihazı kuruldu.

                                    
                                    
                                    Alanda alanında 5 milyon şişe su ve 1 milyon gıda paketi dağıtımı yaptı. 2,5 milyon adet sopalı Türk bayrağı, 1 milyon şapka da dağıtıldı.

 Ulaşım için 7 bin otobüs, 203 tekne, 10 vapur ücretsiz hizmet verdi. Engelli vatandaşlar için 50 adet otobüs tahsis edildi.
Alanda alanında 5 milyon şişe su ve 1 milyon gıda paketi dağıtımı yaptı. 2,5 milyon adet sopalı Türk bayrağı, 1 milyon şapka da dağıtıldı. Ulaşım için 7 bin otobüs, 203 tekne, 10 vapur ücretsiz hizmet verdi. Engelli vatandaşlar için 50 adet otobüs tahsis edildi.

                                    
                                    
                                    Miting için 2 bin 500 zabıta personeli, 900 temizlik ve 500 program görevlisi çalıştı.

 1 milyon watt gücünde, bugüne kadar Türkiye'de kurulan en büyük ses sistemi kuruldu. 1,5 kilometre mesafeye ses iletimi sağlandı. Ses sisteminin enerji ihtiyacı 54 jeneratörle sağlandığı ve alana 22 LED ekran kuruldu. 

 Miting alanı ve çevresinde 102 kara ambulansı, 1 deniz ambulansı, 1 helikopter ambulans ile 728 sağlık personeli hazır bulundu. Miting alanı çevresinde 20 itfaiye aracı da bekletildi.
Miting için 2 bin 500 zabıta personeli, 900 temizlik ve 500 program görevlisi çalıştı. 1 milyon watt gücünde, bugüne kadar Türkiye'de kurulan en büyük ses sistemi kuruldu. 1,5 kilometre mesafeye ses iletimi sağlandı. Ses sisteminin enerji ihtiyacı 54 jeneratörle sağlandığı ve alana 22 LED ekran kuruldu. Miting alanı ve çevresinde 102 kara ambulansı, 1 deniz ambulansı, 1 helikopter ambulans ile 728 sağlık personeli hazır bulundu. Miting alanı çevresinde 20 itfaiye aracı da bekletildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >