Bizza kampında 'sıcak' dokunuş: 150 aileye soba dağıtıldı

Suriyeli yetimlerin yüzü güldü.
Suriyeli yetimlerin yüzü güldü.

Fırat Kalkanı Bölgesinde Haleb’in Bizza ilçesinin kırsalında kurulan Bizza kampında 150 aileye soba dağıtımı gerçekleştirildi. Konuya ilişkin konuşan İHH Kilis Basın biriminden Yakup Alaca, "Kış ayının gelmesiyle çadırlarda yaşam oldukça zorlaştı. Aralıksız yağan yağmurlarla birlikte çok sayıda kampta sel meydana geldi. Ailelerin acil olarak battaniye, kışlık kıyafet, soba, yakacak ve gıda ihtiyacı bulunuyor." diyerek yardım çağrısında bulundu.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Fırat Kalkanı Bölgesinde Haleb’e Bizza ilçesinin kırsalında kurulan Bizza kampında 150 aileye soba dağıtımı gerçekleştirdi.

Bin kişi faydalandı

İHH İnsani Yardım Vakfı bu sene de kış çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. “Sıcacık Bir İyilik” kapsamında Dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor.

İhtiyaç sahibi 150 aileye soba ve yakacak yardımı yapıldı.
İhtiyaç sahibi 150 aileye soba ve yakacak yardımı yapıldı.

"Soğuktan dolayı ölümler oluyor"

Yapılan yardımlar hakkında açıklama yapan İHH Kilis Basın biriminden Yakup Alaca,"Dünyanın dört bir yanında yoksulluk, savaş ve doğal afetler sebebiyle milyonlarca insan kış aylarını zorlu şartlar altında geçiriyor. Soğuğun yanı sıra çocuk ve yetişkinler hastalıklar ile mücadele etmeye çalışıyor. Sığınacak sıcak bir yuvadan mahrum mülteciler için şartlar daha da zorlaşırken soğuktan dolayı ölümler meydana geliyor. Sobalarımızı kurduk çok şükür. Aileler sıcak bir ortama kavuştular.

Kış en çok küçücük bedenleri ile yaşama tutunmaya çalışan çocukları zorluyor. Onların geceleri daha sıcak bir yuvada sağlıklı bir şekilde uyumaları için eksiklerini tamamlamaya gayret gösteriyoruz.” dedi.

Dağıtım, “Sıcacık Bir İyilik” kapsamında gerçekleştirildi.
Dağıtım, “Sıcacık Bir İyilik” kapsamında gerçekleştirildi.

“Acil battaniye, kışlık kıyafet ve sobaya ihtiyaç var”

Suriye’de sivil halkın acil ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak amacıyla çalışmaların sürdüğünü belirten Alaca, “Kış ayının gelmesiyle çadırlarda yaşam oldukça zorlaştı. Aralıksız yağan yağmurlarla birlikte çok sayıda kampta sel meydana geldi. Ailelerin acil olarak battaniye, kışlık kıyafet, soba, yakacak ve gıda ihtiyacı bulunuyor. Bu ihtiyaç malzemelerini de bağışçılarımızın destekleriyle en kısa zamanda temin ederek savaş mağduru ailelere ulaştırmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >